Trump: USA vil sende respiratorer til andre land

Under en pressekonferanse fredag sa Trump at USA nå har overkapasitet av respiratorer og at andre land vil bli tilbudt hjelp. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
Under en pressekonferanse fredag sa Trump at USA nå har overkapasitet av respiratorer og at andre land vil bli tilbudt hjelp. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA vil sende respiratorer til Ecuador, El Salvador og Indonesia, ifølge president Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Flott samtale med president Lenin Moreno i Republikken Ecuador. Vi vil sende dem respiratorer som de desperat trenger, skrev Trump på Twitter fredag.

I Ecuador er det offisielt registrert 576 koronarelaterte dødsfall, men det fryktes at det reelle tallet er langt høyere. Ifølge New York Times kan landet være et av de verst rammede i verden.

På Twitter skriver Trump at USA også vil sende respiratorer til Indonesia og El Salvador, og han antyder at også Honduras vil få pustemaskiner.

– Vi vil hjelpe dem med respiratorer, som det er desperat behov for. De har samarbeidet godt med oss om immigrasjon ved grensa mot sør! skriver Trump om El Salvador.

Ifølge presidenten er det nylig produsert et stort antall pustemaskiner i USA. På en pressekonferanse fredag sa han at USA nå har overkapasitet av respiratorer.