«Lilyhammer»-skuespiller måtte amputere beinet etter covid-19

Amanda Kloots og Nick Cordero i 2019. Nå har Cordero fått komplikasjoner i forbindelse med coronaviruset og må amputere beinet.
Amanda Kloots og Nick Cordero i 2019. Nå har Cordero fått komplikasjoner i forbindelse med coronaviruset og må amputere beinet. Foto: Noam Galai / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den anerkjente Broadway-skuespilleren Nick Cordero (41) måtte amputere høyrebeinet etter komplikasjoner i kjølvannet av å ha blitt smittet med coronavirus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cordero ble innlagt på intensivenheten ved Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles 31. mars og har ligget bevisstløs, tilkoblet respirator etter å ha fått covid-19.

Der fikk Cordero tegn på blodpropp i beinet. Blod nådde ikke fram til tærne. Han ble gitt blodfortynnende medisin. Men legene måtte stanse behandlingen fordi medisinen forårsaket blødning i tarmsystemet.

Komplikasjonene gjorde at legene bestemte seg for å amputere beinet.

– Det høyre beinet vil bli amputert i dag, opplyste hans kone Amanda Kloots på Instagram lørdag.

Søndag var han på bedringens vei, melder CNN.

Cordero har spesialisert seg på å spille tøffing og er best kjent fra teaterscenene på Broadway. Han hadde en rolle i Netflix-serien «Lilyhammer» i 2014, samme år som han ble nominert til en Tony Award for innsatsen i Woody Allens «Bullets Over Broadway».