WHO-sjefen bekymret over utviklingen i Afrika

Svært få av Afrikas 1,2 milliarder innbyggere er testet for koronaviruset, og mørketallene antas derfor å være svært høye. Disse hjemløse sørafrikanerne lever tett sammen på e stadion i Pretoria.
Svært få av Afrikas 1,2 milliarder innbyggere er testet for koronaviruset, og mørketallene antas derfor å være svært høye. Disse hjemløse sørafrikanerne lever tett sammen på e stadion i Pretoria. Foto: Jerome Delay / AP

WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus ser med bekymring på utviklingen i Afrika, der antallet coronarelaterte dødsfall har økt med 60 prosent den siste uka.

– De reelle tallene er trolig langt høyere som følge av manglende testing, sier WHO-sjefen.

Bare 20.000 av de 1,2 milliarder menneskene som lever i Afrikas 54 land, har hittil fått påvist coronasmitte, og det er bare meldt om drøyt 1.000 dødsfall.

Nigeria, som har 200 millioner innbyggere, har testet under 7.000, og mørketallene antas derfor å være høye. Det samme er trolig tilfellet i land som Etiopia, der bare 6.200 av landets rundt 100 millioner innbyggere er testet.

WHO skal nå bistå afrikanske land med å trappe opp testingen og vil i neste uke bidra med 1 million testsett, opplyser Tedros.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært