Trump klar for gjenåpning av USA etter å ha meldt at smittetoppen er nådd

President Donald Trump ankommer for sin daglige prat, onsdag i Rosehagen ved Det hvite hus, om koronavirus i USA. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
President Donald Trump ankommer for sin daglige prat, onsdag i Rosehagen ved Det hvite hus, om koronavirus i USA. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump sier den «aggressive strategien» mot koronaviruset virker, og at noen delstater dermed kan gjenåpnes før 1. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kampen fortsetter, men tallene tyder på at vi har passert toppen når det gjelder nye smittede, sa Trump på sin daglige pressekonferanse i Det hvite hus, med henvisning til at tallet på nye smittede i New York og Detroit faller.

Trump la til at den oppmuntrende utviklingen har gjort at de nå er i god posisjon til å fullføre retningslinjene for delstatenes gjenåpning, og at han torsdag vil kunngjøre hvordan det skal skje.

– Vi kommer til å åpne noen delstater mye tidligere enn andre. Og vi tror faktisk noen delstater kan åpne før tidsfristen 1. mai, sa Trump.

Anthony Fauci, USAs fremste smittevernekspert, sa i et intervju med CNN første påskedag at deler av landet gradvis kan lempe på restriksjonene, men advarte samtidig mot å tro at gjenåpningen blir som å skru på lysbryteren igjen.

Trump har gjentatte ganger sagt at han vil starte opp næringslivet så raskt som mulig. Mandag truet han med å tvinge delstatsguvernørene til å følge hans direktiver, men ble møtt med kraftig kritikk.

Han modererte tirsdag utsagnet ved å si at han ikke kom til presse noen delstater til å åpne.