Hver tredje på fransk hangarskip og fregatt er coronasmittet

A picture shows the French aircraft carrier Charles de Gaulle on April 12, 2020, as it arrives in the southern French port of Toulon with sailors onboard infected with COVID-19 (novel coronavirus). - Fifty sailors aboard the Charles de Gaulle aircraft carrier, the flagship of the French navy, have contracted the novel coronavirus the armed forces ministry said on April 11. The nuclear-powered ship arrived in Toulon on April 12 so that those infected can begin a period of quarantine on dry land, according to the ministry. (Photo by Christophe SIMON / AFP)
A picture shows the French aircraft carrier Charles de Gaulle on April 12, 2020, as it arrives in the southern French port of Toulon with sailors onboard infected with COVID-19 (novel coronavirus). - Fifty sailors aboard the Charles de Gaulle aircraft carrier, the flagship of the French navy, have contracted the novel coronavirus the armed forces ministry said on April 11. The nuclear-powered ship arrived in Toulon on April 12 so that those infected can begin a period of quarantine on dry land, according to the ministry. (Photo by Christophe SIMON / AFP)

668 av mannskapet om bord på det franske hangarskipet Charles de Gaulle og fregatten Chevalier Paul har fått påvist smitte av coronaviruset. 

Begge de to marinefartøyene har ligget ved kai i Toulon siden søndag, og den franske forsvarsledelsen frykter at tallet på coronasmittede om bord kan være enda høyere.

Av de 1.767 som hittil er testet, har 668 testet positivt, men resultatet fra en rekke tester er ennå ikke kjent.

Av dem som har fått påvist smitte, er 31 innlagt på sykehus og én av mannskapet ligger på intensivavdeling, opplyser det franske forsvarsdepartementet.

Les også: Kraftig bedring av lufta i Paris under coronakrisen

Personvernpolicy