Nord-Korea med strengere koronatiltak

Nord-Koreas leder Kim Jong-un ledet et møte med landets politiske ledelse. Der ble det vedtatt å innføre strengere nasjonal tiltak for å «beskytte livene og sikkerheten til vårt folk» mot koronapandemien. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB scanpix
Nord-Koreas leder Kim Jong-un ledet et møte med landets politiske ledelse. Der ble det vedtatt å innføre strengere nasjonal tiltak for å «beskytte livene og sikkerheten til vårt folk» mot koronapandemien. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nordkoreanske lederen Kim Jong-un skal ifølge statlige medier ha krevd skjerpede tiltak mot koronaviruset uten å erkjenne om landet har påvist smitte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea stengte raskt grensene etter at koronaviruset ble påvist i nabolandet Kina, og myndighetene og statlig medier har gjentatte ganger insistert på at landet er fritt for covid-19-sykdom.

I et møte med landets politiske ledelse besluttet Kim Jong-un å innføre strengere tiltak for å «beskytte livene og sikkerheten til vårt folk, slik at det kan holde ut med den verdensomspennende sykdommen», rapporterer det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Eksperter mener Nord-Korea er særlig sårbart på grunn av landets svake helsesystem, og avhoppere har beskyldt landet for å dekke over utbruddet.