Fauci: Færre sykehusinnleggelser i USA

Doktor Anthony Fauci, president Donald Trumps smittevernekspert, sier tallet på sykehusinnleggelser går kraftig ned på grunn av tiltakene som er innført. Visepresident Mike Pence i bakgrunnen. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
Doktor Anthony Fauci, president Donald Trumps smittevernekspert, sier tallet på sykehusinnleggelser går kraftig ned på grunn av tiltakene som er innført. Visepresident Mike Pence i bakgrunnen. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trumps smittevernekspert, doktor Anthony Fauci, sier tallet på sykehusinnleggelser går kraftig ned på grunn av tiltakene som er innført.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Med tanke på dødstall er det en grusom uke. På samme tid som vi ser at dødstallene stiger, ser vi et ganske dramatisk fall i behovet for sykehusinnleggelser, sa Fauci på den daglige pressekonferansen om koronakrisen.

– Det vi gjør, fungerer, sa han videre.

Så langt har over 15.000 amerikanere dødd på grunn av koronaviruset og mer enn 430.000 personer er smittet av covid-19-viruset.

De seneste dagene har Trump blitt presset til å svare på når butikker og det offentlige kan åpnes som normal igjen. I slutten av mars mente han at økonomien kunne åpnes etter påske, et utsagn han denne uken har omtalt som et håp.

Fauci sier de medisinske kriteriene for å åpne USA varierer.

– Vi har et veldig stort land med veldig ulike mønstre med tanke på utbrudd og sykdom i ulike deler av landet, så det kommer ikke til å være en løsning som passer alle.