USAs fungerende marineminister går av etter å ha latterliggjort kaptein

USAs fungerende marineminister Thomas Modly trekker seg etter sterkt press om å gjøre det. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
USAs fungerende marineminister Thomas Modly trekker seg etter sterkt press om å gjøre det. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs fungerende marineminister Thomas Modly trakk seg tirsdag. Presset mot Modley har økt etter at han sparket og latterliggjorde en kaptein på et hangarskip.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarsminister Mark Esper bekrefter Modlys oppsigelse på Twitter og skrev at marineministeren sa opp frivillig.

Modly leverte tidligere tirsdag sin oppsigelse til forsvarsministeren, og informerte samtidig staben sin at han går av, meldte amerikanske medier.

President Donald Trump støtter oppsigelsen og kaller det en uselvisk avgjørelse. Trump luftet mandag muligheten for å involvere seg i saken, men sier han ikke hadde noe med oppsigelsen å gjøre, skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Hele saken var veldig uheldig. Kapteinen skulle ikke ha skrevet det brevet. Han trengte ikke være Ernest Hemingway. Han gjorde en feil, men han hadde en dårlig dag, sa Trump på sin daglige pressekonferanse i Det hvite hus.

Det var torsdag forrige uke at Modly ga Brett Crozier, kaptein på hangarskipet USS Theodore Roosevelt, sparken etter at kapteinen hadde varslet om at det var et utbrudd av koronavirus om bord. Kaptein Crozier var selv en av dem som var smittet.

I et fire sider langt brev skrev kaptein Crozier hva som burde gjøres for å beskytte gastene om bord mot smitte. Modly mente kapteinen hadde varslet for mange om utbruddet og dermed var ansvarlig for at det ble lekket til pressen, og kalte ham en «idiot» og «for naiv», skriver CNN.