New Zealands helseminister sier han er en idiot

Naboer praktiserer sosial distanse mens de tar seg en prat i en forstad utenfor Christchurch. New Zealand er nå midt i en nedstengning på fire uker som skal hindre spredning av koronaviruset. Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix
Naboer praktiserer sosial distanse mens de tar seg en prat i en forstad utenfor Christchurch. New Zealand er nå midt i en nedstengning på fire uker som skal hindre spredning av koronaviruset. Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

New Zealands helseminister omtaler seg selv som en idiot etter å ha tatt med familien til stranden tross strenge reiserestriksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helseminister David Clark tok med seg familien i bilen og kjørte cirka 2 mil for å gå en tur på stranden. Det var et brudd på landets strenge reiserestriksjoner i forbindelse med coronapandemien.

Han er nå fratatt visse ansvarsområder, og statsminister Jacinda Ardern sier at hun under normale omstendigheter ville gitt ham sparken. Men som følge av coronautbruddet har ikke landet råd til å risikere større forstyrrelser i helsevesenet.

Clark selv legger seg flat.

– Jeg har vært en idiot, og jeg forstår hvorfor folk er sinte på meg, sier han.