Ecuador legger coronadøde i pappesker

Sykehus i Guayaquil har måttet avvise folk som oppsøker hjelp, og lik er blitt liggende i gater og hjem i flere dager. Bildet er tatt utenfor en boligblokk i helgen og viser en kiste med levningene av en person som skal ha dødd av covid-19, pakket inn i plast og dekket til med papp.
Sykehus i Guayaquil har måttet avvise folk som oppsøker hjelp, og lik er blitt liggende i gater og hjem i flere dager. Bildet er tatt utenfor en boligblokk i helgen og viser en kiste med levningene av en person som skal ha dødd av covid-19, pakket inn i plast og dekket til med papp. Foto: Filiberto Faustos / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Coronarelaterte dødsfall i Ecuadors nest største by Guayaquil har steget så mye at det er mangel på kister. Myndighetene må bruke pappesker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i byen har mottatt en donasjon på 1.000 pappkister fra lokale produsenter. De nye kistene er utlevert til bruk ved to gravsteder, opplyste lokale myndigheter søndag.

– Dette gjøres for å kunne møte etterspørselen. Enten er det ingen vanlige kister igjen i byen, eller så er de ekstremt dyre, sier en talsmann ved rådhuset.

– Pappkistene vil være til stor hjelp i arbeidet med å sørge for verdige begravelser for folk som er døde under denne helsekrisen, skriver ordførerkontoret på Twitter.

Video: I Ecuador fører de strenge karantenereglene til at folk legger likene ut på gaten

Santiago Olivares, innehaver av en begravelsesbyråkjede, sier det ikke går an å få tak i vanlige kister lenger.

– Jeg har solgt 40 kister som jeg hadde ved avdelingen i sentrum, og 40 andre fra hovedkontoret. Jeg måtte bestille ti flere i helgen, og nå er det tomt, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et portforbud som varer i 15 timer av døgnet, bidrar dessuten til mangel på råvarer som kisteprodusenter trenger, som trevirke og metallbeslag.

I forrige uke la lokalbefolkningen ut videoer på internett som viste lik ligge forlatt i gatene. Regjeringen satte deretter inn soldater som plukket med seg 150 lik fra gater og hjem.

Flesteparten av Ecuadors 3.646 bekreftede smittetilfeller av coronavirus og 180 coronarelaterte dødsfall, er registrert i Guayaquil og provinsen Guayas.