Tallet på intensivpasienter faller i Italia

En covid-19-pasient koblet til en pustemaskin på et sykehus i Bergamo i Nord-Italia. For første gang siden koronakrisen brøt ut i landet, har antallet intensivpasienter falt fra en dag til en annen. Foto: Claudio Furlan/LaPresse via AP / NTB scanpix
En covid-19-pasient koblet til en pustemaskin på et sykehus i Bergamo i Nord-Italia. For første gang siden koronakrisen brøt ut i landet, har antallet intensivpasienter falt fra en dag til en annen. Foto: Claudio Furlan/LaPresse via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antallet covid-19-pasienter i intensivbehandling har for første gang falt fra en dag til en annen i Italia, der antallet dødsfall nå har passert 15.000.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er veldig viktige nyheter, fordi det gir våre sykehus muligheten til å trekke pusten, sier Angelo Borrelli, sjefen for organet som presenterer den daglige statistikken fra italienske myndigheter.

Antallet pasienter som får intensivbehandling, har falt med 74 til 3.994.

Lørdag er også første gang på over en uke at antallet koronarelaterte dødsfall øker med under 700 fra en dag til den neste. Det totale dødstallet står nå på 15.362, en økning på 681 fra fredag.

Les også: Nye tall fra Italia: 70 prosent av de døde er menn

Totalt har 124.632 mennesker fått påvist koronasmitte i landet, en oppgang på 4 prosent fra fredag. Tallet omfatter rundt 21.000 friskmeldte. Smitteøkningen har ligget på omtrent samme nivå hele uka.

Italienske myndigheter har bedt folk innstendig om å fortsette å respektere de strenge smitteverntiltakene som er innført. Italia var først i Vesten med å stenge ned store deler av landet, men i det siste har flere italienere gått ut og blitt observert i større antall i flere byer. Myndighetene sier at krisen fortsatt pågår i høyeste grad. Smittekurven er stadig på et platå og har ennå ikke begynt å gå ned.

Les også: Italienske Chiara med sang-hilsen til Norge: – Ikke gi opp