New Yorks guvernør vil ta pustemaskiner fra private sykehus

New Yorks guvernør Andrew Cuomo truer med å konfiskere pustemaskiner som ikke er i bruk på private institusjoner, for å få bukt med koronakrisen i New York City. Foto: Darren McGee / AP / NTB scanpix
New Yorks guvernør Andrew Cuomo truer med å konfiskere pustemaskiner som ikke er i bruk på private institusjoner, for å få bukt med koronakrisen i New York City. Foto: Darren McGee / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antallet koronadødsfall nærmer seg 3.000 i delstaten New York, og guvernør Andrew Cuomo vil nå konfiskere pustemaskiner fra private aktører.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste dødsfallene har skjedd i New York City, der sykehusene er overveldet av pasienter. Det siste døgnet er det rapportert om 560 nye dødsfall. I hele delstaten er rundt 15.000 innlagt på sykehus, flesteparten i byen.

Cuomo sa fredag at han vil bruke sin myndighet til å ta pustemaskiner og smittevernutstyr fra private sykehus og selskaper som ikke bruker dem.

Det omtales som et av de mest aggressive skrittene som hittil er tatt i USA for å bøte på den alvorlige mangelen på utstyr i kampen mot koronaen.

– Hvis de vil saksøke meg for å låne overflødige respiratorer for å redde liv, så la dem saksøke meg, sier Cuomo.

Den demokratiske guvernøren mener det dreier seg om «deling av ressurser», heller enn beslaglegging, og lover å returnere utstyret eller gi eierne kompensasjon.

Antallet påviste smittetilfeller i USA har passert en kvart million, mens nærmere 7.000 koronasmittede har mistet livet på landsbasis, ifølge Worldometers oversikt.