26-åring pågrepet for terrorplaner i Danmark

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 26 år gammel mann er pågrepet i forbindelse med en etterforskning av terrorplaner i Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen fremstilles for varetektsfengsling i Københavns Byret fredag klokka 13, opplyser dansk politi i en pressemelding.

– I forbindelse med den fortsatte etterforskningen av en større sak om planlegging av terror, har København-politiet tidlig i morges pågrepet en 26 år gammel mann i Aalborg, skriver politiet.

Dansk politi opplyser at saken har sammenheng med en stor politiaksjon som fant sted 11. desember i fjor. Da ble en rekke personer pågrepet, blant dem 26-åringen. Han ble imidlertid senere løslatt.

– Etterforskningen har fortsatt og har ført til at mistanken mot 26-åringen nå er så stor at han framstilles for varetektsfengsling, sier politiets talsmann Brian Belling.

Terrorsaken handler om to separate forhold med forskjellige siktelser. Over 20 menn og kvinner ble i desember 2019 pågrepet og siktet for overtredelse av straffelovens terrorparagraf.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ene saken handler om produksjon av bomber, mens den andre handler om forsøk på å skaffe våpen. I begge sakene var målet ifølge påtalemyndigheten å begå terrorhandlinger i Danmark eller utlandet.

Tre menn er fengslet, siktet for å ha forsøkt å skaffe våpen, mens to menn og en kvinne er fengslet for å ha planlagt å lage bomber. De seks siktede har fått varetektsfengslingen forlenget fram til 29. april.

Alle seks nekter seg skyldige i saken.