Primærvalget i Wisconsin blir ikke utsatt

Wisconsins guvernør Tony Evers ønsket å holde seg til opprinnelig valgdato, men sier det er «gode nyheter» at forhåndsstemmerne får mer tid på seg. Foto: Steve Apps / Wisconsin State Journal via AP / NTB scanpix
Wisconsins guvernør Tony Evers ønsket å holde seg til opprinnelig valgdato, men sier det er «gode nyheter» at forhåndsstemmerne får mer tid på seg. Foto: Steve Apps / Wisconsin State Journal via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En dommer avviste torsdag å utsette primærvalget i Wisconsin grunnet coronaviruset, men ba om seks dager ekstra til å forhåndsstemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vedtaket ble gjort av en føderal dommer etter at delstaten selv hadde bestemt at valget skulle gå som normalt.

– Selv om retten hadde foretrukket at den lovgivende makt og guvernøren i Wisconsin hadde satt folkehelsen framfor det politiske, er det ikke slik, heter det fra dommer William Conley.

– Det er heller ikke aktuelt for en nasjonal tingrett å opptre som delstatens øverste helsetjenestemann ved å ta det steget for dem, skriver dommeren.

Fristen for å få forhåndsstemmene til stemmelokalene var egentlig satt til tirsdag kveld, men er forlenget til 13. april. Velgerne kan også be om sedler for å forhåndsstemme fram til samme dato.

Dommer Conley løftet i tillegg vitnekravet for forhåndsstemming, og sier at velgerne kan legge ved en skriftlig begrunnelse hvor de forklarer at de ikke kunne få en vitnesignatur grunnet frykt for coronaviruset.