Leir med asylsøkere isolert i Hellas grunnet coronautbrudd

En ung mann har dekket til ansiktet sitt for å beskytte seg mot coronaviruset i Ritsona-leiren 80 kilometer nord for Aten. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix
En ung mann har dekket til ansiktet sitt for å beskytte seg mot coronaviruset i Ritsona-leiren 80 kilometer nord for Aten. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hellas isolerer leir for asylsøkere etter at over 20 fikk påvist coronasmitte. Om lag 3.000 mennesker bor i leiren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele Ritsona-leiren, som ligger nord for Aten, ble torsdag satt i 14 dagers karantene. coronasmitten ble først påvist hos en kvinne som var innlagt på et sykehus for å føde. Over 60 beboere ble deretter testet, og 20 av dem testet positivt for coronaviruset. Ingen av dem skal ha symptomer på sykdommen covid-19.

Mange av asylsøkerne bor i telt, men levekårene i Ritsona er ikke så dårlige som i leirene på øyene, der beboerne lever tett i tett under det hjelpearbeidere har kalt umenneskelig forhold.

De neste to ukene er det forbudt både å forlate leiren og reise inn i den. Samtidig fortsetter testingen.

Også i Kilkis i Nord-Hellas har en asylsøker testet positivt for viruset under et besøk til en kvinneklinikk. Hun og familien bor i en leilighet og er nå satt i 14 dagers karantene.

Det er foreløpig ikke meldt om coronasmitte i de sterkt overfylte leirene på de greske øyene.