Britisk flertall mener coronatiltak kom for sent

Briter holder avstand på luftetur i en av Londons parker. Åtte av ti sier de unngår å forlate hjemmet etter at smitteverntiltakene ble skjerpet, noe flertallet mener skjedde for sent. Illustrasjonsfoto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
Briter holder avstand på luftetur i en av Londons parker. Åtte av ti sier de unngår å forlate hjemmet etter at smitteverntiltakene ble skjerpet, noe flertallet mener skjedde for sent. Illustrasjonsfoto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

56 prosent av britene mener regjeringen innførte strenge smitteverntiltak for sent, mens 35 prosent mener at tiltakene kom til rett tid, viser en måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

79 prosent sier at de har unngått å forlate hjemmet etter at statsminister Boris Johnson strammet inn og stengte det meste 23. mars. Da tiltakene var anbefalt, men ikke påtvunget, var det 50 prosent som valgte å bli hjemme.

– Selv om flertallet mener tiltakene kom for sent, så har det hatt en avgjørende betydning for folks atferd i en tid hvor alle må bidra, sier Kelly Beaver i Ipsos MORI, som står bak undersøkelsen.

Hittil har nærmere 30.000 fått påvist smitte og 2.352 er døde i coronautbruddet i Storbritannia.