Pandemien har forårsaket 837 nye dødsfall i Italia

Italia flagget på halv stang tirsdag for å markere nasjonal sorg og solidaritet med ofre og pårørende. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB scanpix
Italia flagget på halv stang tirsdag for å markere nasjonal sorg og solidaritet med ofre og pårørende. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

837 er døde i Italia det siste døgnet etter å ha blitt syke av koronaviruset. Til sammen har 12.428 personer mistet livet. Spredningen har begynt å gå saktere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det totale smittetallet, inkludert døde og pasienter som er blitt friske igjen, har nådd 105.792, en økning på 4 prosent siden mandag.

Det er den laveste daglige endringen som er registrert siden virusutbruddet startet i Italia, opplyste italienske myndigheter i sin daglige oppdatering tirsdag ettermiddag.

Antall aktive smittetilfeller, som altså ikke omfatter døde og friskmeldte, har økt med 2,8 prosent fra mandag til 77.635, mens antall pasienter som har blitt friskmeldt, har økt med 7,6 prosent til 15.729.

Fredag hadde Italia den største økningen i antall døde på ett døgn – 969 mennesker, noe som også var det høyeste dødstallet på ett døgn på verdensbasis.

Tirsdag flagget Italia på halv stang og holdt ett minutts stillhet. Markeringen skjedde midt på dagen. Gesten markerte nasjonal sorg og solidaritet med ofrene og deres pårørende.

Italia er nedstengt på tredje uken etter å ha innført strenge tiltak for å begrense smitte.

– Viruset er en skade som har såret hele landet, sa ordfører Virginia Raggi i Roma etter stillhetsmarkeringen utenfor rådhuset.