Bolsonaro-videoer fjernet fra Twitter for brudd på virusretningslinjer

Brasils president Jair Bolsonaro får kritikk for å møte tilhengere og spre dårlig informasjon under koronakrisen i landet. Arkivfoto: Andre Borges / AP/ NTB scanpix
Brasils president Jair Bolsonaro får kritikk for å møte tilhengere og spre dårlig informasjon under koronakrisen i landet. Arkivfoto: Andre Borges / AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To videoer er fjernet fra Brasils president Jair Bolsonaros Twitter, Instagram og Facebook fordi de undergravde viktigheten av koronatiltak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Twitter fjernet videoene mandag fordi de ikke tillater innhold som strider mot helseinformasjon gitt av myndighetene og utsetter folk for større risiko for å bli smittet av covid-19.

De to videoene er filmet under Bolsonaros tur til hovedstaden Brasilia. Turen er i strid med råd gitt av Bolsonaros egen helseminister, Luiz Henrique Mandetta.

I videoene kan man se folkemengder som flokker seg rundt Bolsonaro. Han besøker blant annet en slakter og en gateselger. Man kan høre ham samtykke til kritikk av de inngripende tiltakene i landet og advare mot konsekvensene av arbeidsledighet.

I tillegg nevner han malariamedisinen hydroksyklorokin som en mulig kur for sykdommen. Det er fortsatt stor usikkerhet knyttet til hvor godt malariamedisinen vil fungere mot koronaviruset.

Videoene var fortsatt tilgjengelige på Facebook og Instagram fram til de mandag ettermiddag ble tatt ned for å bryte plattformenes retningslinjer, skriver Buzzfeed.