Hospitalskip på plass i New York

Den amerikanske marinens hospitalskip USNS Comfort utenfor Manhattan mandag. Skipet skal avhjelpe det hardt pressede helsevesenet i New York ved å ta seg av pasienter som ikke er coronasmittet, men trenger annen helsehjelp. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix
Den amerikanske marinens hospitalskip USNS Comfort utenfor Manhattan mandag. Skipet skal avhjelpe det hardt pressede helsevesenet i New York ved å ta seg av pasienter som ikke er coronasmittet, men trenger annen helsehjelp. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det militære hospitalskipet USNS Comfort har lagt til kai i New York, som ledd i innsatsen for å håndtere coronaepidemien i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skipet fra den amerikanske marinen har 1000 sykesenger og skal brukes til å behandle pasienter som ikke er smittet av coronaviruset, men som trenger helsehjelp av andre årsaker. Dermed kan de regulære sykehusene konsentrere innsatsen om coronasyke.

New York er hardt rammet av pandemien, og mandag var det registrert 776 dødsfall i delstaten, ifølge Johns Hopkins-universitetets oversikt.