Grønland forbyr alkohol under koronakrisen

Grønlands regjeringsleder Kim Kielsen utstedte lørdag kveld forbud mot servering og salg av alkoholdige drikkevarer sterkere enn 2,25 prosent for å verne barna i de tre stedene Nuuk, Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat under koronakrisen. Her er Nielsen fotografert under de nordiske statsministrenes sommermøte på Island i fjor. Foto: Naina Helén Jåma/TT / NTB scanpix
Grønlands regjeringsleder Kim Kielsen utstedte lørdag kveld forbud mot servering og salg av alkoholdige drikkevarer sterkere enn 2,25 prosent for å verne barna i de tre stedene Nuuk, Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat under koronakrisen. Her er Nielsen fotografert under de nordiske statsministrenes sommermøte på Island i fjor. Foto: Naina Helén Jåma/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Myndighetene på Grønland innfører totalt alkoholforbud for å skjerme barn som er hjemme på grunn av koronautbruddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er regjeringssjefen på Grønland, Kim Kielsen, som har bestemt at alt salg av alkoholholdige drikkevarer skal stanse i hovedstaden Nuuk og i de to tettstedene Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat. Forbudet ble gjort gjeldende fra klokken 20 lørdag kveld og fram til 15. april, skriver avisen Sermitsiaq.

Det er registrert ti tilfeller av koronasmitte i Nuuk, og regjeringssjefen er opptatt av at fortsatt åpne serveringssteder og salg av alkohol kan bidra til å øke smittespredningen.

– Under slike forhold er vi nødt til å ta mange forholdsregler for å unngå smitten. Men kjernen i min beslutning går ut på å beskytte barna, som skal ha et trygt hjem. Jeg håper at vi som samfunn ser barnas vilkår som et felles anliggende, sier Kielsen.

Personvernpolicy