Omfattende politisperringer rundt Finlands hovedstad

Finlands statsminister Sanna Marin beordret torsdag drastiske tiltak for å begrense koronasmitten i landet. Foto: Mikko Stig / Lehtikuva via AP / NTB scanpix
Finlands statsminister Sanna Marin beordret torsdag drastiske tiltak for å begrense koronasmitten i landet. Foto: Mikko Stig / Lehtikuva via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Finsk politi har satt opp 30 kontrollposter på de største veiene for å holde hovedstaden Helsingfors isolert. Mobile patruljer er satt inn på småveier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omfattende kontrollen rund Finlands hovedstad Helsingfors og regionen Nyland trådte i verk fra midnatt natt til lørdag. I tre uker stenges regionen med nærmere 1,7 millioner innbyggere for inn- og utreise.

Det drastiske tiltaket er innført for å begrense koronasmitten i landet og ble torsdag beordret at landets statsminister Sanna Marin.

Finsk politi har fått bistand av forsvaret til å holde de mange kontrollpostene som er satt ut på motorveiene og noen mindre veier. I tillegg er det satt inn patruljer som skal overvåke mindre veier på landsbygda.

Politisjef Patrik Karlsson i Helsingfors opplyser at flere hundre polititjenestemenn er satt inn i arbeidet. I tillegg er omtrent 750 vernepliktige og 40 soldater mobilisert for å bistå politiet.

Også all jernbanetrafikk inn og ut av det isolerte området kontrolleres.

Finland hadde registrert 1.041 smittede av koronavirus fredag. 7 personer er meldt døde som følge av covid-19.

Personvernpolicy