Maduro advarer USA etter siktelse om narkosmugling

Etterlysningsplakaten som det amerikanske justisdepartementet har laget i forbindelse med at Venezuelas president Nicolás Maduro er blitt siktet for narkotikaforbrytelser i USA. Foto: Department of Justice/ AP/ NTB scanpix
Etterlysningsplakaten som det amerikanske justisdepartementet har laget i forbindelse med at Venezuelas president Nicolás Maduro er blitt siktet for narkotikaforbrytelser i USA. Foto: Department of Justice/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nicolás Maduro kaller president Donald Trump en «rasistisk cowboy» og sier han er klar til kamp dersom USA eller Colombia forsøker å invadere Venezuela.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utspillet fra Venezuelas president kommer etter at amerikanske myndigheter har siktet ham for narkotikahandel og utlyst en dusør på 15 millioner dollar for opplysninger som leder til hans pågripelse.

Under en tv-tale torsdag kveld svarte Maduro på anklagene.

– Donald Trump, du er et elendig menneske. Du håndterer internasjonale relasjoner som den New York-mafia-utpressingsekspert du en gang var som eiendomsboss, sa Maduro og la til en klar advarsel om hva som venter om Colombia rører venezuelanske lederhoder.

Les også: Venezuela nektes corona-støtte fra IMF: – ikke klarhet om anerkjennelse av presidenten

– Hvis en dag det imperialistiske colombianske oligarkiet våger å krumme et eneste hår, så vil de møte et bolivarsk sinne fra en hel nasjon som vil utslette dem for alltid, sa Maduro.

USA har i lengre tid anklaget Maduro og hans regjering for å bruke inntekter fra narkotikahandel til å kompensere for tapte inntekter, inntekter landet har mistet som følge av USAs harde sanksjoner mot Venezuela. Også partitopp Diosdado Cabello i sosialistpartiet, som også er leder av landets nasjonalforsamling, omfattes av anklagene som går ut på at han skal ha «oversvømt USA med kokain» og å brukt narkotika som et «våpen» mot landet.

I siktelsen anklages Nicolás Maduro og medlemmer av hans regjering blant annet for å ha inngått forbund med narkotikakarteller. De skal årlig ha smuglet opptil 250.000 kilo kokain ut av Sør-Amerika.