16-åring i Frankrike død etter koronasmitte

Triumfbuen i Paris uten en eneste bil rundt seg ettersom Frankrike har innført strenge restriksjoner på å bevege seg utendørs under koronautbruddet. Torsdag opplyste helsemyndighetene at en 16 år gammel jente i Paris var blitt landet hittil yngste offer for sykdommen covid-19. Hun skal ikke ha hatt noen underliggende sykdom. Foto: Thibault Camus/ AP/ NTB scanpix
Triumfbuen i Paris uten en eneste bil rundt seg ettersom Frankrike har innført strenge restriksjoner på å bevege seg utendørs under koronautbruddet. Torsdag opplyste helsemyndighetene at en 16 år gammel jente i Paris var blitt landet hittil yngste offer for sykdommen covid-19. Hun skal ikke ha hatt noen underliggende sykdom. Foto: Thibault Camus/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En jente på 16 år er Frankrikes yngste som er død av covid-19. Jenta hadde ingen kjente underliggende sykdommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jentas død ble omtalt torsdag da franske helsemyndigheter orienterte om situasjonen rundt påviste smittetilfeller og dødsfall knyttet til pandemien i Frankrike. Blant landets 365 nye covid-19-relaterte dødsfall fra onsdag til torsdag var det også en 16 år gammel jente som var død i Paris, opplyste helsedirektør Jérôme Salomon.

Jenta er det yngste offeret for sykdommen som er kjent i landet.

– Det er ikke til å bære. Vi skulle jo bare ha et vanlig liv, sier moren Sabine til det franske nyhetsbyrået AFP.

Hun forteller at datteren, som i franske medier er omtalt som Julie A., for en uke siden begynte å hoste. På lørdagen ble hun kortpustet og ble lagt inn på sykehus hvor hun ble testet for covid-19. Tilstanden forverret seg imidlertid for jenta, og torsdag ble dødsfallet offentliggjort. 16-åringen hadde ingen kjente underliggende sykdommer.

– Fra starten av ble vi fortalt at viruset ikke er farlig for unge mennesker. Vi trodde på det, som alle andre, sier moren.

I alt har Frankrike registrert 1.696 døde etter å ha blitt smittet av koronavirus. Mer enn 29.000 er smittet.

Personvernpolicy