Familien: Pensjonert FBI-agent døde i iransk fengsel

EN FBI-plakat med bilde av Robert Levinson, som forsvant i Iran i 2007. Bildet til høyre skal forestille Levinson slik man antok at han så ut i 2012. Bildet i midten ble tatt av personene som bortførte ham. Amerikanske myndigheter holder Iran ansvarlig for bortføringen. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
EN FBI-plakat med bilde av Robert Levinson, som forsvant i Iran i 2007. Bildet til høyre skal forestille Levinson slik man antok at han så ut i 2012. Bildet i midten ble tatt av personene som bortførte ham. Amerikanske myndigheter holder Iran ansvarlig for bortføringen. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Familien til den pensjonerte FBI-agenten Robert Levinson sier at amerikanske myndigheter har konkludert med at han døde i iransk fangenskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Levinson forsvant på mystisk vis fra den iranske øya Kish mens han var på et uautorisert CIA-oppdrag i 2007.

I en uttalelse på Twitter skriver familien at de ikke har noen opplysninger om hvordan eller når Levinson døde. Det eneste de vet er at det skjedde før koronavirusutbruddet, som Iran er hardt rammet av.

– Det er umulig å beskrive vår smerte. Vår familie vil tilbringe resten av livet uten den mest fantastiske mannen, en ny virkelighet som er uforståelig for oss, heter det i meldingen.

Meldingen om at Levinson er død kommer få uker etter at en amerikansk dommer holdt Iran ansvarlig for Levinsons forsvinning.