Danmark stanser utsendelse av asylsøkere

Regjeringen i Danmark har stanset såkalte Dublin-overføringer av asylsøkere til andre europeiske land. Årsaken er koronakrisen.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å bekjempe smittespredning i denne vanskelige situasjonen. Derfor skal vi nå naturligvis ikke sende asylsøkere rundt på kryss og tvers av Europas grenser, sier utlendings- og integrasjonsminister Mattias Tesfaye.

Dublin-forordningen er en avtale mellom EU-landene, Norge Sveits, Island og Liechtenstein. Den skal sikre at asylsøknader bare behandles i ett av disse landene.

Vanligvis vil dette være det europeiske landet som søkeren først ankom. I tråd med Dublin-samarbeidet blir derfor mange asylsøkere sendt tilbake til landet som er ansvarlig for behandlingen av søknaden.

Disse såkalte overføringene har Danmark nå stanset for å unngå smittespredning. Danmark vil heller ikke motta asylsøkere som danske myndigheter normalt har ansvaret for.

Danske myndigheter har foreløpig stanset Dublin-overføringene fram til 13. april. Siden Danmark stengte grensene 14. mars, er det kun kommet et lite antall asylsøkere til landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært