Over 13.000 nye tilfeller i USA på én dag

Flere enn 15.000 coronasmittet i New York

Gatene utenfor New York-børsen er stille etter at innbyggerne har fått ordre om å holde seg hjemme på grunn av pandemien. Foto: John Minchillo / AP / NTB scanpix
Gatene utenfor New York-børsen er stille etter at innbyggerne har fått ordre om å holde seg hjemme på grunn av pandemien. Foto: John Minchillo / AP / NTB scanpix

Antallet coronasmittede i USA eksploderer. Smittetallet i delstaten New York er alene høyere enn i Sør-Korea og Frankrike – over 15.000.

New York-guvernør Andrew Cuomo søndag frem nye tall på sin daglige pressekonferanse om coronasituasjonen i delstaten, melder CNBC. Tallene er dramatiske. Tallet på nye tillfeller har nemlig økt fra 10.400 lørdag til 15.168 søndag.

Utbruddet i delstaten er det verste i USA, og antallet smittede overstiger de registrerte smittetallene i en rekke land. I delstaten Washington nordvest i landet er det registrert 1.647 smittede, mens det i California er registrert 1.518.

USA er nå det tredje hardest rammede landet i verden, bak Kina og Italia. Oversikten til nettstedet Our World in Data viser at det bare i løpet av det siste døgnet er blitt registrert 13.931 nye tilfeller. Det totale antallet er nå på 38.164 smittetilfeller. Samtidig er det registrert 94 nye dødsfall.

Norge ligger på en 14. plass på den dystre listen, foran Sverige og Danmark.

Tester mange

– New York tester flere folk enn noen annen delstat i landet, og per innbygger, flere enn noe land i verden, sier guvernør Andrew Cuomo.

Så langt er 61.000 testet for viruset i New York. Testingen har det siste døgnet avslørt 4.800 nye tilfeller.

Cuomo sier også at han har bedt føderale myndigheter om å nasjonalisere innkjøpene av medisinsk utstyr. Fredag ble det kjent at New York vil ta i bruk conferansesentre og høyskoler for å finne rom til 25.000 sykehusplasser for coronasyke.

Målet er å få sykehuskapasiteten, som nå ligger på 50.000, opp til 75.000.

(Saken fortsetter under)

VIDEO: Hva er et virus – og hvordan skiller det nye coronaviruset seg ut?

Strenge tiltak

Delstaten der USAs mest folkerike by New York ligger, varslet fredag at den ville følge Californias eksempel og innføre strenge tiltak for å bremse spredningen av coronaviruset.

Cuomo beordret alle offentlig og privat ansatte som ikke har samfunnskritiske oppgaver, til å holde seg hjemme for å hindre smittespredning.

– Delstaten New York settes nå på pause, vi er alle i karantene nå, slo Cuomo fast.

Byen er den mest folkerike i USA med nesten 8,4 millioner innbyggere. Delstaten New York har anslagsvis 19,5 millioner innbyggere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært