Kontaktforbud innføres i Tyskland

<p>Graffiti som viser Gollum fra Ringenes Herre med en rull toalettpapir har dukket opp på muren i Mauerpark i Prenzlauer Berg i Berlin. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix</p>
Graffiti som viser Gollum fra Ringenes Herre med en rull toalettpapir har dukket opp på muren i Mauerpark i Prenzlauer Berg i Berlin. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tyske myndigheter vil innføre et generelt kontaktforbud som skal begrense folks kontakt til én annen person av gangen.

– Vår egen oppførsel er den mest effektive måten å begrense smittefrekvensen på, sa statsminister Angela Merkel om forbudet.

Merkel og lederne for de tyske delstatsregjeringene ble enige om å innføre tiltaket da de holdt en telefonkonferanse søndag.

Formålet med tiltaket er å stanse spredningen av koronaviruset som har forårsaket en pandemi. Så langt er nesten 24.000 personer smittet i Tyskland, og dødstallet har passert 90 i landet.

Familier og personer som bor sammen i samme husholdning, er unntatt fra forbudet.

Nærmere detaljer om utforming og håndheving av tiltaket er ennå ikke kjent. Hovedtrekket er imidlertid at det ikke skal være lov å samles mer enn to og to, og forbudet er beregnet å gjelde i to uker.

Før søndagens enighet hadde tolv av de 16 tyske delstatene allerede innført vidtrekkende restriksjoner på forsamlinger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært