Kongressen jobber på spreng med historisk redningspakke

Republikanernes flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, på vei til kontoret tidligere i uken. Sentrale amerikanske politikere er nå i gang med å utforme det som sannsynligvis vil bli den største økonomiske redningspakken i landets historie. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
Republikanernes flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, på vei til kontoret tidligere i uken. Sentrale amerikanske politikere er nå i gang med å utforme det som sannsynligvis vil bli den største økonomiske redningspakken i landets historie. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Forhandlere fra Kongressen og Det hvite hus arbeider lørdag hektisk med å hamre ut en enorm økonomisk redningspakke for et coronarammet USA.

Redningspakken ser ut til å bli større en først antatt.

Torsdag presenterte Republikanernes flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, en krisepakke verdt rundt 1.000 milliarder dollar. Et av elementene var kontantstøtte direkte til borgerne.

Siden har det pågått politisk tautrekking.

Detaljene i forhandlingene lørdag er ennå ikke kjent, men Washington Post skriver at det er snakk om å skyte inn i overkant av 2.000 milliarder dollar i den amerikanske økonomien i månedene som kommer.

– Pakken ser ut til å bli det mest kostbare økonomiske stimuleringstiltaket i amerikansk historie, skriver avisen.

Det skal nå være tverrpolitisk enighet om grunntrekkene. En avstemning om saken kan komme allerede på mandag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært