Over 1.500 døde av viruset i Iran

Gatene i Teheran var nærmest tomme for biler fredag da det persiske nyttåret (nowruz) ble innledet, etter at myndighetene har avlyst all offentlig feiring som følge av virussituasjonen. Foto: Vahid Salemi / AP / NTB scanpix
Gatene i Teheran var nærmest tomme for biler fredag da det persiske nyttåret (nowruz) ble innledet, etter at myndighetene har avlyst all offentlig feiring som følge av virussituasjonen. Foto: Vahid Salemi / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ytterligere 123 personer er døde det siste døgnet av koronaviruset i Iran. I alt 1.556 personer er nå registrert døde av covid-19, opplyser myndighetene.

Økningen i antall døde ble kunngjort av helsedepartementet lørdag.

Iran har nå 20.610 bekreftede smittetilfeller.

Myndighetene er blitt kritisert for treg respons på viruset, men Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei og president Hassan Rouhani leverte optimistiske budskap da de holdt taler fredag for å markere persisk nyttår, nowruz.

De lovet å overvinne koronaviruset og styrke økonomien.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært