Ingen nye lokale smittetilfeller, stadig flere fra utlandet i Kina

Verdens helseorganisasjon roste Kina fredag for å ha fått utbruddet under kontroll i provinshovedstaden Wuhan i Hubei, der alt eskalerte tidligere i år. Illustrasjonsfoto: NIAID-RML / AP / NTB scanpix
Verdens helseorganisasjon roste Kina fredag for å ha fått utbruddet under kontroll i provinshovedstaden Wuhan i Hubei, der alt eskalerte tidligere i år. Illustrasjonsfoto: NIAID-RML / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kina har tre dager på rad ikke registrert noen nye lokale smittetilfeller av koronaviruset, men får stadig høyere antall smittetilfeller inn fra utlandet.

Mens smitteutbredelsen er på vei opp i resten av verden, har den gradvis gått ned i Kina der det nye koronaviruset ble oppdaget i desember.

Rundt 56 millioner innbyggere i Wuhan provinsen rundt ble avstengt fra resten av verden i januar. Tiltakene har gitt resultater, men etter tre dager uten nye lokale smittetilfeller i Kina, melder Kina lørdag 41 smittetilfeller fra utlandet, det høyeste antallet på ett døgn så langt.

Til sammen kan 269 smittetilfeller i Kina spores til utlandet til nå.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært