Trump på kant med ekspertisen om malariamedisin

<p>President Donald Trump er uenig med sine egne eksperter - igjen. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix</p>
President Donald Trump er uenig med sine egne eksperter - igjen. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Donald Trump og hans egen regjerings fremste ekspert på smittsomme sykdommer debatterte for åpent kamera om malariamedisin kan brukes til å behandle coronasyke.

Torsdag slo president Donald Trump fast at hydroxyklorokin, en velkjent malariamedisin, var godkjent i behandlingen av pasienter som er smittet av coronaviruset.

– Vi skal gjøre medisinen tilgjengelig nærmest umiddelbart, sa Trump og skrøt av det amerikanske medisin- og mattilsynet (FDA).

FDA rykket senere ut og sa at medisinen bare er godkjent til bruk mot malaria, men at den skal testes på coronapasienter.

Under den daglige pressekonferansen i Det hvite hus fredag ble både Trump og regjeringens ekspert Anthony Fauci spurt om medisinen, og om den kunne brukes i forbindelse med pandemien.

– Nei. Svaret er nei, sa Fauci.

Samleside: Her får du siste nytt om corona-krisen

– Opplysningene du viser til er anekdotiske. Dette er ikke gjort i et kontrollert, klinisk forsøk, så du kan ikke egentlig si noe definitivt om det, konstaterte legen, som forklarte videre at FDA så på muligheten for å prøve ut legemiddelet systematisk.

President Trump sa på sin side at han var uenig i at det ikke finnes noen god medisin mot coronaviruset.

– Kanskje, kanskje ikke, sa han.

– Kanskje det er det, kanskje det ikke er det. Vi får se, sa Trump, som ga uttrykk for å være optimistisk.

– Du vet, jeg ser imponerende ting. Vi vil få vite dette snart. Og det er veldig effektivt. Det er sterkt, det er en kraftig medisin. Så, vi får se, fortsatte han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært