USA advarer: Nå lukkes landet helt

<p>En enslig passasjer på Denver International Airport onsdag. Nå bes alle amerikanere returnere til USA om de ikke vil forberede seg på å bil i utlandet på ubestemt tid. Grensene stenges. Illustrasjonsfoto: David Zalubowski / AP / NTB scanpix</p>
En enslig passasjer på Denver International Airport onsdag. Nå bes alle amerikanere returnere til USA om de ikke vil forberede seg på å bil i utlandet på ubestemt tid. Grensene stenges. Illustrasjonsfoto: David Zalubowski / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Utenriksdepartementet i USA ber alle landets innbyggere returnere til hjemlandet eller være forberedt på å oppholde seg i utlandet på ubestemt tid.

Grensene til USA lukkes nå så tett at om kort tid ikke engang innbyggere får slippe inn. Det framgår av de siste reiserådene fra de amerikanske myndighetene, melder Financial Times.

Trump-administrasjonen fraråder amerikanske borgere alle internasjonale reiser fordi coronaviruspandemien ikke gjør det mulig å krysse landegrenser trygt.

Torsdag hevet amerikansk UD reiserådene sine til nivå fire, det øverste varselnivået. Amerikanske borgere i utlandet bør reise hjem umiddelbart eller være forberedt på å bli i utlandet på ubestemt tid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært