Fire indiske voldtektsforbrytere henrettet

Sammendrag: Fire indiske voldtektsforbrytere henrettet.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire menn som er dømt til døden for gjengvoldtekt og drap på en 23 år gammel fysioterapistudent i India i 2012, ble henrettet ved henging torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fire straffedømte ble ifølge nyhetsbyrået DPA hengt etter at domstolen avviste forsvarernes siste forsøk på å få en benåding. Henrettelsene torsdag kveld var de første hengningene i India siden 2013.

Mennene ble henrettet i Tihar fengsel i New Delhi, melder Press Trust of India.

– Datteren vår har endelig fått rettferdighet, jeg takker rettsvesenet og regjeringen, sa voldtektsofferets mor, Asha Devi, utenfor fengselet, der en folkemengde hadde samlet seg og brøt ut i jubel da nyheten om hengingen ble bekreftet.

Den 23 år gamle studenten ble brutalt voldtatt av de fire på en buss i New Delhi i desember 2012. Hun døde senere av skadene hun fikk.

En femte mann, som døde i fengsel, og en tenåring deltok også i gjengvoldtekten. Tenåringen ble senere løslatt etter et opphold i et ungdomsfengsel.

Hendelsen og omfanget av volden utløste rasende protester både i India og utenlands og satte fart i debatten om seksuell trakassering og kvinners sikkerhet i det offentlige rom i India. Lovgivere har gått inn for å skjerpe straffene i seksuelle overgrepssaker.

Aktivister sier likevel at de nye straffeutmålingskravene ikke avskrekker voldtekt. Det ble anmeldt nesten 34.000 voldtekter i India i 2018.

VIDEO: Tenåringsjenter funnet hengt etter gruppevoldtekt i India