Republikanerne vil gi kontantstøtte til alle

Republikanernes flertallsleder i Senater, Mitch McConnell, vil dele ut kontantstøtte for å møte følgene av koronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix
Republikanernes flertallsleder i Senater, Mitch McConnell, vil dele ut kontantstøtte for å møte følgene av koronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Republikanerne i Senatet har lagt fram en krisepakke på 1.000 milliarder dollar og vil blant annet gi alle amerikanere kontantstøtte under koronakrisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krisepakken, som tilsvarer over 11.000 milliarder kroner etter dagens valutakurs, ble presentert av Republikanernes flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, torsdag.

Ifølge forslaget vil hver amerikaner i utgangspunktet motta en sum tilsvarende drøyt 13.300 kroner i støtte, mens ektepar får 26.600 kroner. Kontantstøtten skal behovsprøves, men ingen skal få mindre enn 6.700 kroner.

Det skal ifølge forslaget også deles ut 5.600 kroner i kontantstøtte per barn, og Republikanerne håper pengegaven til amerikanske familier skal få ny fart på landets økonomi som er i ferd med å stoppe opp.

Krisepakken skal nå først legges fram for Demokratene i Senatet og debatteres, før det blir fastsatt en dato for avstemning.

Deretter skal den behandles i Representantenes hus, der Demokratene er i flertall, før den til slutt havner på president Donald Trumps bord for undertegning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette forslaget inneholder modige steg på fire prioriterte områder, som haster ekstremt og som er svært nødvendige, sa McConnell da han la fram planen i Senatet.

– For det første, direkte økonomisk hjelp til det amerikanske folk. For det andre, rask støtte til små bedrifter og deres ansatte. For det tredje, betydelige steg for å stabilisere økonomien vår og beskytte arbeidsplasser. For det fjerde, mer støtte til våre modige helsearbeidere og pasienter som kjemper mot koronaviruset, sa han.