Taiwan nekter utlendinger innreise

Taiwan tar strenge grep for å forhindre ytterligere spredning av koronavirus og skal en tid framover avvise alle utlendinger som ønsker å komme til øya. Her øver soldater i Taipei på et tenkt scenario der en ny bølge med smitte har spredt seg ukontrollert i et område med hundrevis av mennesker i boliger som da må desinfiseres. Foto: Chiang Ying-ying / AP / NTB scanpix
Taiwan tar strenge grep for å forhindre ytterligere spredning av koronavirus og skal en tid framover avvise alle utlendinger som ønsker å komme til øya. Her øver soldater i Taipei på et tenkt scenario der en ny bølge med smitte har spredt seg ukontrollert i et område med hundrevis av mennesker i boliger som da må desinfiseres. Foto: Chiang Ying-ying / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Taiwan skal en tid framover avvise alle utlendinger som ønsker å komme til øya, varsler helseminister Chen Shih-chung.

Forbudet trer i kraft ved midnatt natt til torsdag og gjelder ikke taiwanske statsborgere som vender hjem eller utlendinger med fast bopel på øya, diplomater eller forretningsfolk med visum.

Forbudet blir innført på grunn av økende frykt for at antall importerte tilfeller av koronasmitte skal sette i gang en ny bølge smitte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært