Hongkongs fungerende sentralbank kutter renta

Hongkong Monetary Authority (HKMA), som fungerer som sentralbank i Hongkong, kutter basisraten sin med 64 poeng til 0,86 prosent med umiddelbar effekt. Illustrasjonsfoto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix
Hongkong Monetary Authority (HKMA), som fungerer som sentralbank i Hongkong, kutter basisraten sin med 64 poeng til 0,86 prosent med umiddelbar effekt. Illustrasjonsfoto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hongkong Monetary Authority (HKMA), som fungerer som sentralbank i Hongkong, kutter basisraten sin med 64 poeng til 0,86 prosent med umiddelbar effekt.

Banken kutter renta til et nesten rekordlavt nivå etter nyheten om at USAs sentralbank kutter styringsrenta med et helt prosentpoeng, til mellom 0 og 0,25 prosent, for beskytte amerikansk økonomi.

Dette er andre gang på en måned at HKMA kutter lånekostnadene for sine kunder.

Byen sliter med resesjon etter ni måneder med protester mot myndighetene og nå koronaepidemien, der utelivs-, handels- og turistsektoren lider mest. Lavkonjunktur og arbeidsledighet er på sitt verste på ni år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden