Frankrike stenger alle skoler

<p></p><p>Frankrikes president Emmanuel Macron fotografert på vei ut fra Necker-sykehuset i Paris der han besøkte akuttmottaket og snakket med personellet tidligere denne uken. Foto: AP / NTB scanpix</p>
Frankrikes president Emmanuel Macron fotografert på vei ut fra Necker-sykehuset i Paris der han besøkte akuttmottaket og snakket med personellet tidligere denne uken. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Ludovic Marin / AP

Alle barnehager, skoler og universiteter i Frankrike stenges fra mandag av. Men søndagens lokalvalg går som planlagt.

Det opplyser president Emmanuel Macron torsdag. Institusjonene holdes stengt så lenge det er nødvendig.

I en TV-sendt tale oppfordret Macron også folk over 70 år om å holde seg hjemme for å begrense utbruddet av koronaviruset. Han beskrev virusutbruddet som den største helsekrisen Frankrike har stått over for på et århundre.

Om lag 2.300 mennesker er så langt bekreftet smittet og 48 er døde av viruset i Frankrike.

Samtidig kunngjorde presidenten at lokalvalget søndag ikke vil bli utsatt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden