Trump møtte brasilianer som kort tid etter fikk påvist virussmitte

Presidentene Donald Trump (t.h.) og Jair Bolsonaro var i helgen sammen med Bolsonaros kommunikasjonssjef Fabio Wajngarten, som har testet positivt for koronaviruset. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
Presidentene Donald Trump (t.h.) og Jair Bolsonaro var i helgen sammen med Bolsonaros kommunikasjonssjef Fabio Wajngarten, som har testet positivt for koronaviruset. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump møtte i helgen en brasiliansk regjeringsrådgiver som etterpå viste seg å være virussmittet. Brasils president Bolsonaro er blitt virustestet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den brasilianske regjeringen bekreftet torsdag at president Jair Bolsonaro er under observasjonen. Avisa O Estado de S. Paulo skriver at han er blitt testet for koronaviruset.

Årsaken er at Bolsonaros kommunikasjonssjef Fabio Wajngarten er smittet. Wajngarten testet positivt for viruset etter et besøk i USA i helgen.

Her møtte han og Bolsonaro både Donald Trump og USAs visepresident Mike Pence på Trumps feriested Mar-a-Lago i Florida. Wajngarten la ut en bilde fra besøket hvor han står inntil Trump.

Trump: – Vi gjorde ikke noe veldig uvanlig

På bildet har begge kapser med teksten «Make Brasil Great Again».

Torsdag sa Trump at han ikke er bekymret etter opplysningene om at Wajngarten har testet positivt for viruset. Trump og Bolsonaro spiste middag sammen på Mar-a-Lago, men Trump sier de «ikke gjorde noe veldig uvanlig».

O Estado de S. Paulo skriver at flere av Bolsonaros medarbeidere også er under observasjon etter at Wajngarten testet positivt. Torsdag skulle Bolsonaro etter planen ha besøkt den brasilianske delstaten Rio Grande, men reisen er blitt avlyst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump gleder seg over oljepris i fritt fall

President Donald Trump gleder seg stort over det dramatiske fallet i oljeprisen og sier det er som et skattekutt. Torsdag falt prisen nesten 8 prosent.

Prisen på amerikansk råolje falt til 33 dollar fatet torsdag, en nedgang på nesten 8 prosent. På en måned har oljeprisen sunket med over 20 dollar fatet.

Prisfallet skyldes hovedsakelig strid mellom Saudi-Arabia og Russland. Men den som gleder seg over det, er president Trump.

– Oljeprisen er nå på et nivå som jeg bare har drømt om. Nå vil bensinprisen falle, sa Trump til journalister i Det hvite hus torsdag.

– Når bensinprisen faller, så er jo det som et stort skattekutt for amerikanske forbrukere, sa han.