Viking Sigyn-rettssak onsdag uten koreanske etterlatte

Video: Rettssak mot Viking Sigyn-kaptein på norsk skip i gang – uten etterlatte.

Rettssaken mot kapteinen på Viking Sigyn åpnet onsdag i Budapest. De etterlatte av 28 omkomne koreanske turistene kan ikke være til stede på grunn av corona-utbruddet.

Det var 29. mai i fjor at den fryktelige skipsulykken skjedde på elva Donau i Budapest.

Den flere tusen tonn tunge elvecruisebåten Viking Sigyn kolliderte med den 50 tonn tunge turistbåten Hableány, som sank i løpet av sekunder. 28 av de 33 sørkoreanske passasjerene omkom, en av dem er aldri blitt funnet.

Rettssaken mot den ukrainske kapteinen omtalt som Jurij C. åpnet i Budapest onsdag.

Kapteinen er tiltalt for å ha vært uoppmerksom i fem minutter på ferden gjennom Budapest, mens han alene sto for manøvreringen.

Viking Sigyn tilhører rederiet Viking Cruises, som eies av norske Torstein Hagen, bosatt i Sveits. Milliardæren Hagen er også kjent som mannen bak cruiseskipet Viking Sky, som i mars 2019 fikk motorstopp og holdt på å forulykke i uvær utenfor Molde med 1373 personer ombord.

Corona-virus stoppet de etterlatte

Familiene til de mange koreanske passasjerene som omkom, kunne ikke være til stede som følge av corona-situasjonen. De blir representert ved en ungarsk advokat, skriver avisa Népszava.

De forteller også at to etterlatte etter en matros som døde den fatale kvelden, er på plass.

For å hindre spredning av viruset, blir media henvist til å dekke rettssaken på storskjerm fra et annet rom.

Det var påvist 12 tilfeller av virussmittede i Ungarn tirsdag.

«Det norske horror-skipet»

Ungarske HVG.hu minner om flere av rederiet Viking Cruises' ulykkesskip, i tillegg til Viking Sky og Viking Sigyn:

I september 2016 dundret «Viking Freya», av HVG omtalt som «det norske horror-skipet» inn i en bru ved tyske Erlangen. To ungarske mannskaper omkom.

I oktober 2013 rente «Viking Bragi» ifølge avisa inn i en vegg i Rhinen og kjørte så inn i et mindre lasteskip, uten at noen ble skadd.

Tre dager tidligere sto «Viking Sun» for en ulykke ved en molo i Strasbourg, også her uten skader på mennesker, men med omfattende skader på skipet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden