Seks døde i opptøyer i italienske fengsler

Video: Søndag ble det meldt om opptøyer i Sant Anna-fengselet i Italia. Nå har opptøyene spredd seg, ifølge italienske medier.

Seks innsatte er døde i opptøyer i flere fengsler i Italia etter at myndighetene innførte virustiltak med begrensning på kontakt med familiemedlemmer.

Tre innsatte ble funnet døde inne i et fengsel i Modena. Tre andre ble bekreftet døde etter å ha blitt hentet ut fra fengselet, opplyser det italienske fengselsvesenets leder Francesco Basentini i et fjernsynsintervju, ifølge Reuters.

De seks døde av narkotikaoverdoser etter at de hadde brutt seg inn i fengselets sykestue og stjålet metadon søndag, opplyser justisdepartementet. De fengselsansattes fagforening Sappe bekrefter også dette.

Bakgrunn: Fengslede i Italia gjør opprør mot virus-bestemmelser

Italiensk fjernsyn viste opptak med politi og brannmannskaper utenfor fengselet og svart røyk som steg til værs. Rundt 50 innsatte forsøkte å rømme, men ble stanset.

Mandag klatret innsatte opp på taket av San Vittore-fengselet i Milano med et laken der de hadde malt på ordet «indulto» – italiensk for benådning – mens de ropte «frihet».

En innsatt har tatt seg opp på taket på San Vittore-fengselet i Milano. Foto: Antonio Calanni / AP
En innsatt har tatt seg opp på taket på San Vittore-fengselet i Milano. Foto: Antonio Calanni / AP

Aktuelt: UD fraråder reiser til enda flere områder i Italia

Sappe opplyser at det har vært opptøyer i 27 italienske fengsler, blant annet i Foggia der noen innsatte prøvde å rømme. I et fengsel i Pavia ble to vakter tatt som gisler. De ble sluppet fri etter at politiet stormet stedet.

Pavia og Milano ligger innenfor den røde sonen som myndighetene har opprettet for å bremse virussmittens utbredelse.

Søndag innførte regjeringen begrensninger på direkte kontakt mellom innsatte og familiemedlemmer. I stedet må de bruke telefon eller Skype. Tiltaket gjelder til 22. mars.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden