Portugals president isolerer seg selv hjemme

Portugals president Marcelo Rebelo de Sousa jobber hjemmefra så lenge koronavirusepidemien varer. Foto: /Kamil Zihnioglu / AP / NTB scanpix
Portugals president Marcelo Rebelo de Sousa jobber hjemmefra så lenge koronavirusepidemien varer. Foto: /Kamil Zihnioglu / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Portugals 71 år gamle president opplyste søndag at han har avlyst alle avtaler og blir hjemme mens koronaepidemien varer.

President Marcelo Rebelo de Sousa tok nylig imot en gruppe ungdommer fra en skole som siden er stengt etter at en elev fikk påvist koronasmitte.

Rebelo de Sousa har ingen symptomer. Hans kontor sier at den smittede eleven ikke var med til presidentpalasset, og at presidenten har tatt sin beslutning for å være et eksempel på at man kan ta nødvendige hensyn og samtidig jobbe hjemmefra.

Presidentens kontor understreker at han ikke hilste på hver enkelt elev, selv om det ble tatt et bilde av dem sammen. Rebelo de Sousa er kjent som en svært åpen og hjertelig president som er mektig populær i Portugal.

Portugal har registrert 25 tilfeller av koronasmitte, men ingen dødsfall.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært