Erdogan møter EU om migrantkrisen mandag

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han reiser til Brussel mandag for å drøfte migrantkrisen med EU. Foto: AP / NTB scanpix
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han reiser til Brussel mandag for å drøfte migrantkrisen med EU. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan reiser til Brussel mandag for å diskutere migrantkrisen på den tyrkisk-greske grensen med EU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig ber han Hellas om å åpne grensen for de flere tusen flyktningene og migrantene som i over en uke har stått fast på grensen mellom Tyrkia og Hellas.

– Jeg skal ha et møte med EU-tjenestemenn mandag i Belgia, sa Erdogan da han holdt en tale i Istanbul søndag.

– Jeg håper jeg vil komme tilbake med et annet resultat.

Tyrkia har gjentatte ganger protestert mot det de mener er en urettferdig byrdefordeling ettersom det bor over 4 millioner flyktninger i Tyrkia. De aller fleste kommer fra Syria.

Aktuelt: Tyrkia om flyktningsituasjonen: – Dette er bare begynnelsen

I 2016 ble Tyrkia enige om en avtale der EU skulle betale milliarder av euro til Tyrkia i bytte mot at tyrkiske myndigheter hindret flyktningene og migrantene i å ta seg videre til Europa. Avtalen kom i stand etter den enorme flyktningstrømmen i 2015 da over 1 million mennesker flyktet til kontinentet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men tyrkiske myndigheter har flere ganger anklaget EU for å bryte avtalen, og for litt over en uke siden kunngjorde Tyrkia at landet ikke lenger ville hindre flyktninger og migranter i å krysse grensen til Hellas.

Les også: – Migrantavtalen mellom EU og Tyrkia er død

Men greske myndigheter holder grensen stengt på sin side, noe som har ført til at tusenvis av mennesker står fast på grensen. Det har vært flere sammenstøt mellom migrantene og gresk grensepoliti, og flere mennesker har blitt såret.