Leter etter overlevende i ruinene av karantenehotell i Kina

Redningsarbeidere bærer en skadd person ut av ruinene til et hotell som raste sammen i den kinesiske byen Quanzhou. Foto: AP / NTB scanpix
Redningsarbeidere bærer en skadd person ut av ruinene til et hotell som raste sammen i den kinesiske byen Quanzhou. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Seks mennesker er bekreftet omkommet og 28 er fortsatt savnet i ruinene av et hotell som raste sammen i byen Quanzhou i Kina lørdag.

Hotellet var tatt i bruk til karantene for folk som hadde vært i kontakt med coronapasienter, og det var over 70 mennesker i bygget da det raste sammen i 19.30-tida lørdag kveld.

42 mennesker ble reddet ut av ruinene natt til søndag, men 28 andre er fortsatt savnet. Seks mennesker er funnet omkommet.

Video på bloggplattformen Weibo viste redningsarbeidere som arbeidet seg gjennom ruinene av Xinjia hotell, mens de trøstet en kvinne som var fastklemt.

Rundt 1.000 redningsarbeidere er blitt kalt inn til stedet for å bistå i redningsarbeidet, ifølge lokale myndigheter. Ambulanser, gravemaskiner og kraner er også sendt til stedet.

Quanzhou ligger i Fujian-provinsen sørøst i Kina og har i underkant av 9 millioner innbyggere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært