Tyrkia setter inn politi ved grensa til Hellas

Flyktninger og migranter på grensa mellom Hellas og Tyrkia varmer hendene over et lite bål. Torsdag utplasserte Tyrkia spesialpoliti langs grensa for å forhindre at gresk politi hindrer migrantene i å krysse grensa.
Flyktninger og migranter på grensa mellom Hellas og Tyrkia varmer hendene over et lite bål. Torsdag utplasserte Tyrkia spesialpoliti langs grensa for å forhindre at gresk politi hindrer migrantene i å krysse grensa. Foto: Darko Bandic / AP

Tyrkia har utplassert 1.000 politifolk langs grensa til Hellas for å hindre at gresk politi driver flyktninger og migranter tilbake på tyrkisk side.

– Vi har satt inn 1.000 fullt utstyrt spesialpolitifolk i morges for å forhindre at flyktningene presses tilbake, opplyste Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu til reportere torsdag morgen.

Ifølge Soylu har gresk politi såret 164 migranter, som nå får behandling på tyrkiske sykehus.

– De prøvde å drive 4.900 mennesker tilbake til Tyrkia, sa han.

Mæland på krisemøte: – Nå gjelder det å stenge våre yttergrenser

Tyrkia har anklaget gresk politi for å ha skutt med skarpt mot migranter som prøver å krysse grensa, og drept flere av dem. Hellas har kategorisk avvist beskyldningene.

Aktuelt: Jimmie Åkesson med asylstunt på grensa mot Tyrkia: – Sverige er fullt

Samtidig hevder den internasjonale gravegruppa Bellingcat at gresk politi kan ha skutt potensielt dødelig tåregass mot flyktningene og migrantene, etter at tåregasspatroner med større sprengkraft og spissende skal ha blitt funnet i områder langs grensa.

– Denne kombinasjonen gjør at slik ammunisjon potensielt kan være dødelig dersom noen blir truffet, skriver Bellingcat på sine nettsider.

Greske myndigheter sa torsdag at grensevaktene har forhindret nærmere 7.000 forsøk på å krysse grensa det siste døgnet, og nesten 35.000 forsøk de siste fem dagene.

Hellas: Norsk hjelpeorganisasjon trekker frivillige fra flyktningleir etter angrep

Amnesty: – Vi er i ferd med å nå et totalt bunnivå i hva Europa er villige til å gjøre

Innsikt: Jordan har de tatt imot over ti ganger så mange flyktninger som i Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært