Tidligere FN-sjef død

Avdøde Javier Pérez de Cuéllar i Oslo 10. desember 1988 da han mottok Nobels fredspris på vegne fredsbevarende styrker. Her mottar Cuéllar (tv) prisen av formannen i Nobelkomiteen Egil Aarvik under seremonien i Universitetets aula. Foto: Inge Gjellesvik / NTB scanpix
Avdøde Javier Pérez de Cuéllar i Oslo 10. desember 1988 da han mottok Nobels fredspris på vegne fredsbevarende styrker. Her mottar Cuéllar (tv) prisen av formannen i Nobelkomiteen Egil Aarvik under seremonien i Universitetets aula. Foto: Inge Gjellesvik / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

FNs tidligere generalsekretær, peruanske Javier Pérez de Cuéllar, er død i en alder av 100 år, opplyser familien.

Det er sønnen, Francisco Pérez de Cuéllar som opplyser om dødsfallet til RPP radio i Peru.

Javier Pérez de Cuéllar var sjef i FN i to perioder fra 1982 til 1991 og således den FN-sjefen som fulgte slutten på den kalde krigen tett på slutten av 1980-tallet. Han var også den som ledet forhandlingene som førte til våpenhvile mellom Iran og Irak i 1988.

I 1988 var de Cuéllar i Norge og mottok Nobels fredspris på vegne av FNs fredsbevarende styrker. Han måtte dessuten komme tilbake året etter for det obligatoriske foredraget alle mottakere av fredsprisen må holde.

De Cuéllar var også statsminister i en overgangsregjering i Peru fra 2000 til 2001.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært