Uklart om Italia stenger skoler og universiteter

Skoler og universiteter i Italia blir stengt til midten av mars for å hindre spredning av koronaviruset, melder italienske medier. Utdanningsministeren avviser dette.
Skoler og universiteter i Italia blir stengt til midten av mars for å hindre spredning av koronaviruset, melder italienske medier. Utdanningsministeren avviser dette. Foto: Luca Bruno / AP

Italias utdanningsminister avviser at det er besluttet å stenge landets skoler og universiteter i to uker for å hindre spredning av koronaviruset.

Det statlige italienske kringkastingsselskapet Rai og nyhetsbyråene Ansa og LaPresse meldte onsdag at statsminister Giuseppe Conte under et lukket regjeringsmøte onsdag besluttet å stenge landets læresteder fram til midten av mars, av frykt for spredning av koronaviruset.

Utdanningsminister Lucia Azzolina nektet imidlertid for at det er tatt en endelig beslutning om slik stenging av skoler og universiteter over hele landet.

I Nord-Italia ble skoler og universiteter stengt alt for ti dager siden, og innbyggerne i flere landsbyer ble ilagt karantene i et forsøk på å hindre spredning av koronaviruset.

Italia er det landet i Europa som er hardest rammet av viruset.

Så langt har over 2.500 mennesker fått påvist smitte. 79 av disse er døde, mens 160 er friskmeldt.

De fleste av smittetilfellene er påvist i Lombardia, Emilia-Romagna, Veneto og Piemonte nord i landet.

Flere flyselskap har stanset sine ruter til Nord-Italia, og Folkehelseinstituttet i Norge fraråder reiser til disse områdene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært