Mangel på dopapir i Australia som følge av virusfrykt

Også i Hongkong hamstrer folk toalettpapir og andre varer. I Australia har butikkjeden Woolworth innført restriksjoner på fire pakker toalettpapir per kunde. Foto: AP / NTB scanpix
Også i Hongkong hamstrer folk toalettpapir og andre varer. I Australia har butikkjeden Woolworth innført restriksjoner på fire pakker toalettpapir per kunde. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Spredningen av koronaviruset har fått australiere til å bunkre opp toalettpapir. Det har ført til at det har blitt en mangelvare i butikkene «Down under».

Australias største butikkjede Woolworth har innført restriksjoner på fire pakker toalettpapir per kunde for å sikre at flere får tilgang til produktet.

Bilder delt på sosiale medier de siste dagene viser tomme butikkhyller på flere varer, blant annet toalettpapir, pasta og hermetikk.

Butikker har også meldt om mangel på masker og håndsprit som følge av frykten for koronaviruset. I Australia er det bekreftet 41 tilfeller, inkludert ett dødsfall.

Statsminister Scott Morrison sier han har snakket med landets to største butikkjeder – Woolworth og rivalen Coles – om deres respons på panikkshoppingen.

– Jeg kan forstå hvorfor folk er bekymret og går til butikken og gjør slike ting. Men rådet er at det ikke er nødvendig, sa Morrison til 2GB Radio onsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært