NASA søker nye astronauter

NASAs romdraktingeniør Kristine Davis viser frem prototypen til en romdrakt for neste astronaut på månen i 2024, i oktober 2019. NTB Scanpix/Reuters.
NASAs romdraktingeniør Kristine Davis viser frem prototypen til en romdrakt for neste astronaut på månen i 2024, i oktober 2019. NTB Scanpix/Reuters.

For første gang siden 2015 har romfartsorganisasjonen lagt ut en jobbannonse for astronautkandidater.

NASA vil sende en mann og den første kvinnen til månen innen 2024. Disse skal rekrutteres fra den kommende astronaut-klassen. Siden går ferden mot Mars på midten av 2030-tallet.

Annonsen for nye astronautkandidater er lagt ut på nettstedet USAJobs.

Astronautene vil få opplæring i astronautiske grunnferdigheter i to år. Etter dette kan de kvalifisere til aktiv tjeneste i rommet, både ved den internasjonale romstasjonen og ved test av nye romfartøy, melder CNN.

Konkurransen er knallhard. Forrige gang NASA åpnet for jobbsøknader for nye astronauter i 2015 var det 18.300 søkere. Av disse ble kun 11 utvalgt.

Siden 1960-tallet har 350 personer blitt opplært som astronautkandidater hos NASA. Det er i dag 48 personer i det aktive astronautkorpset.

Fristen for å søke stillingen er 31. mars, og man må være amerikansk statsborger, ha en høyere grad i et realfag, og minst to års relevant yrkeserfaring. Lønna ligger på 972.000 til 1,5 millioner kroner årlig.

Video: Historisk NASA-bilde er 30 år:

Les også:

NASA-pioner Katherine Johnson er død

NASA finner bevis for Mars-skjelv

NASA har pusset opp ikonisk bilde av jorden som en prikk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært