Norsk hjelpeorganisasjon trekker frivillige fra flyktningleir etter angrep

Fotograf og frivillig Knut Bry var en av flere som ble angrepet søndag. Slik så frontruten på bilen ut etter angrepet.
Fotograf og frivillig Knut Bry var en av flere som ble angrepet søndag. Slik så frontruten på bilen ut etter angrepet. Foto: Knut Bry

Fotograf Knut Bry var en av flere som ble angrepet søndag. – De slo løs på bilen med trestokker og rev oss ut av bilen, forteller han.

Mandag kveld skrev hjelpeorganisasjonen Dråpen i havet på Facebook at de har tilbudt alle sine frivillige å forlate den greske øya Lesvos. Det skjer etter at en voldelig gruppe angrep tre biler med 15 frivillige fra Norge og andre land med steiner, køller og stokker søndag kveld, ifølge generalsekretær i Dråpen i havet, Trude Jacobsen. Hun sier gruppen var høyreekstreme.

– Våre folk måtte søke tilflukt før de klarte å komme seg trygt tilbake til leilighetene sine. Situasjonen oppleves som uoversiktlig og utrygg. Det har vært flere lignende episoder den siste tiden. Vi kan ikke jobbe i områder hvor det utøves vold. Vi må vite at det er trygt for våre feltarbeidere før vi kan gjenoppta arbeidet, sier Jacobsen til ABC Nyheter.

Dråpen i havet jobber med å hjelpe mennesker på flukt, og er tilstede i flere flyktningleire i Hellas. De har over lengre tid jobbet i den overfylte Moria-leiren på Lesvos. Nærmere 20.000 mennesker bor i og utenfor leiren, som er bygget for cirka 3000 mennesker.

– Det jeg frykter aller mest er konsekvensene for de 20.000 menneskene som bor i Moria. Nå er situasjonen slik at ingen hjelpeorganisasjoner kommer seg til leiren. Alle veiene er stengt og blokkert av voldelige grupper. Det er ikke lenger noen klinikk som er åpen, og ikke noe tilbud for de som bor der i leiren, sier Jacobsen.

UDI: Norge er ikke klar for ny asylsøkerbølge

– Overmannet av hundretalls fascister i sort

Fotograf Knut Bry har reist frem og tilbake som frivillig i Hellas siden 2016. Den siste vinteren har han brukt mye tid i Moria-leiren for å dokumentere forholdene der, som han sier har blitt klart forverret.

Søndag tilbragte han hele dagen i leiren for å ta portrettbilder av barn til et kunstprosjekt. På vei hjem ble bilen hans angrepet.

– Da klokken nærmet seg 19, skulle vi prøve å kjøre ut fra Moria. Alle veier var stengt, men vi fant en vei gjennom skogen og ut på hovedveien. Jeg hadde med meg tolken min fra Irak i bilen, og fire beboere i Moria. På hovedveien ble vi overmannet av et hundretalls fascister i sorte klær, og slo løs på bilen med trestokker og rev oss ut av bilen, forteller Bry til ABC Nyheter.

Han forteller at han ble dratt langs veien og sparket, og at bagen hans med kameraet og alle bildene ble stjålet.

– Heldigvis slapp jeg unna de verste skadene. Det varte kanskje i 10-15 minutter. Alt gikk veldig fort. Til slutt kastet de meg tilbake i bilen, og jeg kjørte i all hast tilbake til øy-hovedstaden Myrtelini. Bilrutene var knust, så jeg måtte ligge sidelengs for å se veien.

Artikkelen fortsetter under.

Slik så bilen til Knut Bry ut etter angrepet. Foto: Knut Bry
Slik så bilen til Knut Bry ut etter angrepet. Foto: Knut Bry

De andre passasjerene forsvant til fots. Tolken møtte han igjen i Myrtelini senere.

– Han hadde blitt banket opp, men klarte likevel å løpe hele veien til Myrtelini.

Bry anmeldte forholdet til politiet da han ankom byen, men de ønsket ikke å ta den ødelagte bilen hans i øyesyn.

Fotografen forteller at demonstranter og høyreekstreme grupper angriper hjelpeorganisasjoner og ideelle organisasjoner i et forsøk på å hindre dem i å hjelpe flyktninger og migranter som ankommer øya.

Mens hjelpeorganisasjoner trekker sine frivillige fra øya Lesvos, blir Knut Bry værende.

– I går var det nye demonstrasjoner. En gruppe gikk rundt i gaten og knuste bilvinduene på alle bilene som ikke var Lesvos-registrert. Det er usikre tilstander, sier Bry.

Han oppholder seg i en liten camp på en annen del av øya enn Moria.

– Det er for farlig å dra tilbake til Moria foreløpig. Det kan bli ganske dramatisk i leiren uten legehjelp og forsyninger. Jeg anser dette for å være Europas skyld, som har sittet og sett på situasjonen eskalere. De kunne ha handlet for et år siden, og unngått dette.

Les også: Her har de tatt imot over ti ganger så mange flyktninger som i Norge

Artikkelen fortsetter under.

Slik så bilen til Knut Bry ut etter angrepet. Foto: Knut Bry
Slik så bilen til Knut Bry ut etter angrepet. Foto: Knut Bry

– Barna trenger noe som ligner på et hjem

Klinikken i Moria-leiren ble stengt søndag ettermiddag. Tidligere har to senter med tilbud om undervisning og aktiviteter for barn blitt stengt. Ifølge Dråpen i havet bor det 7000 barn i leiren, 1000 av dem er enslige mindreårige.

– Jeg er veldig bekymret for hva som vil skje med barna i leiren, kanskje spesielt for de enslige mindreårige. Barn skal ikke måtte vokse opp i en leir under slike forhold. De trenger omsorg, skolegang og noe som ligner på et hjem. Hellas har bedt Europa og Norge om hjelp, men får lite respons. Her er så mange barn som blir ødelagt. Verden må trå til før det er for sent for disse barna, er generalsekretær Trude Jacobsens tydelige oppfordring.

Torsdag forrige uke kunngjorde Tyrkia at de åpner sine grenser mot Europa for flyktninger og migranter. Det har fått tusenvis av mennesker til å sette kursen mot Hellas og Bulgaria i håp om at de skal kunne ta seg inn i EU, og få oppholdstillatelse i europeiske land.

Hellas vil ikke åpne sine grenser, og har satt inn væpnede styrker for å hindre flyktninger i å krysse grensen fra Tyrkia. De har blant annet tatt i bruk tåregass for å presse dem tilbake. Flere journalister meldte mandag at en flyktning ble skutt og drept da han forsøkte å ta seg fra Tyrkia til Hellas. Greske myndigheter avviser opplysningene.

EUs grensebyrå Frontex, hvor også Norge bidrar, har vedtatt å sende en utrykningsstyrke for å bistå Hellas med å håndtere det voksende antallet migranter og flyktninger på grensa.

Les også: – Gresk grensepoliti skjøt og drepte flyktning

Artikkelen fortsetter under.

Rundt 13.000 migranter og flyktninger har samlet seg langs Maritsa-elven på grensen mellom Tyrkia og Hellas etter at Tyrkia åpnet grensene, i håp om å ta seg inn i Europa, melder nyhetsbyrået AP. Foto: Emrah Gurel / AP/NTB scanpix
Rundt 13.000 migranter og flyktninger har samlet seg langs Maritsa-elven på grensen mellom Tyrkia og Hellas etter at Tyrkia åpnet grensene, i håp om å ta seg inn i Europa, melder nyhetsbyrået AP. Foto: Emrah Gurel / AP/NTB scanpix

Går ikke busser til Moria

Tross stengte grenser inn til Hellas, og økt tilstedeværelse av grensepoliti, øker flyktningstrømmen fra Tyrkia.

Blant annet har antall båter med flyktninger og migranter fra Tyrkia til den greske øya Lesvos økt. Søndag kom det 22 båter med i alt 896 mennesker til øyene Lesvos, Chios, Samos, Kastelorizo og Farmakonisi, ifølge den norske frivillige organisasjonen Aegean Boat Report. Elleve av dem kom til Lesvos.

Nyankomne flyktninger på Lesvos blir ikke kjørt i busser til Moria-leiren slik de pleier, fordi veiene er stengt av voldelige grupper.

– De er plassert midt i sentrum av øy-hovedstaden Myrtilini. Der er det nå over 500 personer som ikke har noen ting, som bor på gata. De har også fått beskjed om at de ikke får muligheten til å registrere seg som asylsøkere i Hellas på en måned, sier Trude Jacobsen.

Les også: Frontex sier ja til å sende internasjonal grensevakt-tropp til Hellas

Artikkelen fortsetter under.

Migranter og flyktninger som har kommet i land i Lesvos har ikke noe sted å gjøre av seg, og venter i havneområdet i øy-hovedstaden Myrtilini. Foto: Angelos Tzortzinis / AFP/NTB scanpix
Migranter og flyktninger som har kommet i land i Lesvos har ikke noe sted å gjøre av seg, og venter i havneområdet i øy-hovedstaden Myrtilini. Foto: Angelos Tzortzinis / AFP/NTB scanpix

Hellas statsminister kunngjorde søndag at de ikke vil ta imot nye asylsøknader på en måned. FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) sier Hellas ikke har lovlig adgang til å suspendere asylsøknader når landet nå prøver å stanse tusener av flyktninger, og ber landet behandle flyktningene humant.

Stor lokal misnøye med planlagt, ny leir

Situasjonen har vært spent på Lesvos over lengre tid, blant annet fordi myndighetene planlegger å bygge en ny leir for asylsøkere på øya. Det er også planer for tilsvarende nye leire på andre øyer.

Onsdag forrige uke meldte NTB at hundrevis av innbyggere kastet stein mot politiet i protest mot den planlagte leiren. Politiet svarte med tåregass, sjokkgranater og gummikuler, ifølge en fotograf fra nyhetsbyrået AFP.

Hellas’ høyreregjering har i hemmelighet sendt byggemateriell og maskiner, samt hundrevis av opprørspoliti til øyene Lesvos og Chios, etter at samtaler mellom regjeringen og lokale myndigheter ikke førte fram. Det har skapt raseri i befolkningen og høstet skarp kritikk fra opposisjonen, som kaller det for «et barbarisk forsøk på å gjøre Lesvos og Chios om til fengsler».

Les også : 45 migranter pågrepet etter å ha tatt seg inn i Hellas

Artikkelen fortsetter under.

Det er ikke bare de lokale innbyggerne på Lesvos som demonstrerer. Mandag holdt demonstranter og flyktninger en stor demonstrasjon utenfor Moria, etter sammnstøt med politiet i nærheten av leiren. Foto: Elias Marcou / Reuters/NTB scanpix
Det er ikke bare de lokale innbyggerne på Lesvos som demonstrerer. Mandag holdt demonstranter og flyktninger en stor demonstrasjon utenfor Moria, etter sammnstøt med politiet i nærheten av leiren. Foto: Elias Marcou / Reuters/NTB scanpix

Trude Jacobsen sier det spente forholdet mellom innbyggere på øya, flyktninger og hjelpearbeidere har forverret seg ytterligere de siste dagene, og viser til blokkeringen av veiene til Moria.

– Jeg har forståelse for frustrasjonen på disse greske øyene. Det er ekstremt gjestfrie folk. De kjenner sin egen historie hvor mange av dem selv eller deres forfedre har vært flyktninger. Nå har de har fått nok. De har sett én million mennesker passere gjennom de siste fem årene. Nå er det på tide at resten av Europa hjelper til.

Det er ikke bare de lokale innbyggerne på Lesvos som demonstrerer. Mandag holdt demonstranter og flyktninger en stor demonstrasjon utenfor Moria, etter sammenstøt med politiet i nærheten av leiren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:33 City-spiller i trøbbel etter å ha brutt virusregler med sexfest17:44 – Beklager at de ble arrestert. De oppførte seg veldig frekt17:35 Nesten 600 nye koronadødsfall i New York17:10 Småbrukarlaget går ut mot Bollestads grep for billig-arbeidere til landbruket16:46 Professor vil isolere personer som mister smaks- og luktesansen16:44 FHI har oppdatert sine munnbindanbefalinger16:01 Krim, spenning og humor: Her er årets påskeserier15:52 Ytterligere 621 dødsfall på sykehus i Storbritannia15:48 Nå kan Leger Uten Grenser og Røde Kors unntas fra utreiseforbud14:59 Salmedikter Svein Ellingsen er død14:44 Sivilforsvarssjefen vil ikke sette inn sine mannskaper i Oslo14:25 Én av fire mener Senterpartiet er blitt for populistisk14:20 28 nye coronadødsfall i Sverige13:49 Flere har rygg- og nakkesmerter under coronapandemien13:47 18 nye coronadødsfall i Danmark13:33 Fem døde funnet etter ferjeulykke ved Salomonøyene13:17 Rooney hardt ut mot Premier League-toppene13:03 Coronasmittet pasient fra Lillestrøm døde på sykehus13:01 Nytt coronadødsfall i Bærum12:40 Coronasmittet mann døde i Drammen12:38 310 pasienter innlagt med coronasmitte på norske sykehus – oppgang på fire12:20 Anthony Perkins: Mannen bak psykopaten12:15 Ecuadors visepresident beklager lik i gatene12:08 Mann pågrepet etter brann i Bø12:02 Spesialenheten: Skytingen i Sandnes kunne gått mye verre11:24 Joseph (6) har cystisk fibrose – friskmeldt av coronaviruset11:07 – Tigerkongen får tilsendt bikinibilder i fengselet11:03 USA truer med å kutte mer bistand til Afghanistan10:54 Påsken starter med et sjeldent ozonhull10:52 Person ranet med pistol på T-banestasjon – tre pågrepet10:31 Eldre coronapasient døde på Sykehuset Innlandet09:58 30 år siden brannen om bord i Scandinavian Star09:34 DNT om påsken: – Perfekt anledning til å bli kjent i nærområdet09:20 Hvis Tour de France avlyses: – Katastrofe og økonomisk kollaps09:07 Italiensk mafia kan utnytte coronakrisen08:28 To personer alvorlig skadd da bil havnet i elva i Sogn08:22 Økonomer kaller det «sudden stop»: – Det er ingen steder å gjemme seg08:20 Dødsraten stiger08:18 Kilde venter fortsatt på verdenscuptrofeet – kommer i posten07:50 Dødstallet i Sverige er høyere enn rapportert06:30 Tyskland beskylder USA for å ha konfiskert masker06:05 Trump advarer om tøff kommende uke06:00 Dette skjer i dag05:57 Minibuss kjørte av veien – fører til traumemottak05:44 Nær 5 prosent koronatestet i Tromsø05:30 Dette skjedde i natt04:45 5.641 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 13104:41 Enda et cruiseskip til kai i Florida med koronasyke om bord04:13 30 nye koronatilfeller i Kina04:13 Mann tiltalt for overgrep mot barn i Stavanger03:52 Boris Johnsons forlovede har koronasymptomer03:38 Algerie får hjelp av Kina til kampen mot koronaviruset02:52 Mann målt til 182 kilometer i timen på E6 i Viken02:25 19 drept i sammenstøt mellom gjenger i Mexico02:23 Brasil uforberedt på koronaepidemien01:32 Trudeau vil ikke straffe USA for å nekte å eksportere masker00:51 Marianne Faithfull er smittet av koronaviruset00:49 En rekke bilbranner i Oslo – trolig påsatt00:40 Leger Uten Grenser ber om unntak fra reiseforbud22:59 Mann mistet lappen etter å ha kjørt altfor fort på E3922:47 300.000 har fått påvist coronavirus i USA22:02 Norge kan trenge 70 millioner sett med smittevernutstyr, mener professor21:42 Ung tyrkisk folkemusiker døde i protest mot regjeringen21:28 Barnehager skeptiske til åpning etter påske21:27 Løvinne døde i ulykke i Dyreparken20:28 Norges største drive-in-kino åpner på Tryvann20:14 Svenskene stoler på ekspertene sine i coronakrisen19:48 Premier League ba spillerne om å godta lønnskutt, advarte om økonomisk kjempesmell19:47 Person til sykehus etter trafikkulykke i Mysen19:12 Tallet på intensivpasienter faller i Italia19:08 Frp og Ap krever rask løsning for pakkereiseselskapene18:49 Hjørdis var den første norske nazisten som ble arrestert17:58 630 nye coronadødsfall i New York17:55 Her har de kun tre respiratorer – til fem millioner mennesker17:44 Flere coronapasienter har utviklet nevrologiske symptomer17:37 Oslo-ordføreren: Det ligger an til at 17. mai-toget i hovedstaden blir avlyst17:10 Coronasmittet femåring døde i Storbritannia17:03 Mye høyere dødstall i Sverige enn Norge: Opposisjonen raser mot Löfvens maktbegjær16:45 Norske forskere har funnet metode for å mangedoble antall virustester16:37 Liverpool permitterer ansatte15:49 Mann mistet livet etter ulykke i Randaberg15:09 Danske leger undersøker om legemiddel mot halsbrann kan virke mot covid-1914:51 40 nye coronadødsfall i Sverige14:25 Forskere slår alarm: – Ingen tvil om at viruset spres i luften14:17 Mannskapet på hangarskip hyllet kapteinen som fikk sparken13:38 Konkursfrykt i tysk fotball: Klubber på stupet allerede13:33 Vedum ber regjeringen vurdere å la smittefrie kommuner få lette på restriksjonene13:24 Kvinne i Åsnes døde av coronasmitte13:12 Kina hedrer sine coronadøde12:49 Mann prøvde å kjøre på politiet i Rogaland – politiet skjøt mot dekkene12:43 Vindkraftorganisasjon: – I stedet for at de får dagpenger, kan de grave veier12:40 306 coronasmittede innlagt på norske sykehus12:32 Britiske Labour har valgt Keir Starmer til ny leder12:06 Mange coronasmittede har ingen symptomer11:50 Egeland: Frigi Venezuelas frosne midler11:33 Forsvarer svenske langrennstrenere: – De har fått mye «skitt»11:11 Hemmeligholder ekspertenes coronaråd10:40 Stena Saga kan bli «coronaskip»10:36 Studie: Sex med neandertalerne ga oss gener som bekjemper virus10:34 Spansk festningsby isolerte seg fra omverden – og corona
Siste nytt
18:33SportCity-spiller i trøbbel etter å ha brutt virusregler med sexfest17:44Verden– Beklager at de ble arrestert. De oppførte seg veldig frekt17:35VerdenNesten 600 nye koronadødsfall i New York17:10PengerSmåbrukarlaget går ut mot Bollestads grep for billig-arbeidere til landbruket16:46NorgeProfessor vil isolere personer som mister smaks- og luktesansen16:44NorgeFHI har oppdatert sine munnbindanbefalinger16:01KulturKrim, spenning og humor: Her er årets påskeserier15:52VerdenYtterligere 621 dødsfall på sykehus i Storbritannia15:48NorgeNå kan Leger Uten Grenser og Røde Kors unntas fra utreiseforbud14:59NorgeSalmedikter Svein Ellingsen er død14:44NorgeSivilforsvarssjefen vil ikke sette inn sine mannskaper i Oslo14:25PolitikkÉn av fire mener Senterpartiet er blitt for populistisk14:20Verden28 nye coronadødsfall i Sverige13:49NorgeFlere har rygg- og nakkesmerter under coronapandemien13:47Verden18 nye coronadødsfall i Danmark13:33VerdenFem døde funnet etter ferjeulykke ved Salomonøyene13:17SportRooney hardt ut mot Premier League-toppene13:03NorgeCoronasmittet pasient fra Lillestrøm døde på sykehus13:01NorgeNytt coronadødsfall i Bærum12:40NorgeCoronasmittet mann døde i Drammen12:38Norge310 pasienter innlagt med coronasmitte på norske sykehus – oppgang på fire12:20KulturAnthony Perkins: Mannen bak psykopaten12:15VerdenEcuadors visepresident beklager lik i gatene12:08NorgeMann pågrepet etter brann i Bø12:02NorgeSpesialenheten: Skytingen i Sandnes kunne gått mye verre11:24Helse og livsstilJoseph (6) har cystisk fibrose – friskmeldt av coronaviruset11:07Kultur– Tigerkongen får tilsendt bikinibilder i fengselet11:03VerdenUSA truer med å kutte mer bistand til Afghanistan10:54NorgePåsken starter med et sjeldent ozonhull10:52NorgePerson ranet med pistol på T-banestasjon – tre pågrepet10:31NorgeEldre coronapasient døde på Sykehuset Innlandet09:58Norge30 år siden brannen om bord i Scandinavian Star09:34NorgeDNT om påsken: – Perfekt anledning til å bli kjent i nærområdet09:20SportHvis Tour de France avlyses: – Katastrofe og økonomisk kollaps09:07VerdenItaliensk mafia kan utnytte coronakrisen08:28NorgeTo personer alvorlig skadd da bil havnet i elva i Sogn08:22PengerØkonomer kaller det «sudden stop»: – Det er ingen steder å gjemme seg08:20VerdenDødsraten stiger08:18VerdenKilde venter fortsatt på verdenscuptrofeet – kommer i posten07:50VerdenDødstallet i Sverige er høyere enn rapportert06:30VerdenTyskland beskylder USA for å ha konfiskert masker06:05VerdenTrump advarer om tøff kommende uke06:00NorgeDette skjer i dag05:57NorgeMinibuss kjørte av veien – fører til traumemottak05:44NorgeNær 5 prosent koronatestet i Tromsø05:30NorgeDette skjedde i natt04:45Norge5.641 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 13104:41VerdenEnda et cruiseskip til kai i Florida med koronasyke om bord04:13Verden30 nye koronatilfeller i Kina04:13NorgeMann tiltalt for overgrep mot barn i Stavanger03:52VerdenBoris Johnsons forlovede har koronasymptomer03:38VerdenAlgerie får hjelp av Kina til kampen mot koronaviruset02:52NorgeMann målt til 182 kilometer i timen på E6 i Viken02:25Verden19 drept i sammenstøt mellom gjenger i Mexico02:23VerdenBrasil uforberedt på koronaepidemien01:32VerdenTrudeau vil ikke straffe USA for å nekte å eksportere masker00:51VerdenMarianne Faithfull er smittet av koronaviruset00:49NorgeEn rekke bilbranner i Oslo – trolig påsatt00:40NorgeLeger Uten Grenser ber om unntak fra reiseforbud22:59NorgeMann mistet lappen etter å ha kjørt altfor fort på E3922:47Verden300.000 har fått påvist coronavirus i USA22:02NorgeNorge kan trenge 70 millioner sett med smittevernutstyr, mener professor21:42VerdenUng tyrkisk folkemusiker døde i protest mot regjeringen21:28NorgeBarnehager skeptiske til åpning etter påske21:27NorgeLøvinne døde i ulykke i Dyreparken20:28NorgeNorges største drive-in-kino åpner på Tryvann20:14Helse og livsstilSvenskene stoler på ekspertene sine i coronakrisen19:48SportPremier League ba spillerne om å godta lønnskutt, advarte om økonomisk kjempesmell19:47NorgePerson til sykehus etter trafikkulykke i Mysen19:12VerdenTallet på intensivpasienter faller i Italia19:08NorgeFrp og Ap krever rask løsning for pakkereiseselskapene18:49VerdenHjørdis var den første norske nazisten som ble arrestert17:58Verden630 nye coronadødsfall i New York17:55VerdenHer har de kun tre respiratorer – til fem millioner mennesker17:44NorgeFlere coronapasienter har utviklet nevrologiske symptomer17:37NorgeOslo-ordføreren: Det ligger an til at 17. mai-toget i hovedstaden blir avlyst17:10VerdenCoronasmittet femåring døde i Storbritannia17:03Helse og livsstilMye høyere dødstall i Sverige enn Norge: Opposisjonen raser mot Löfvens maktbegjær16:45NorgeNorske forskere har funnet metode for å mangedoble antall virustester16:37SportLiverpool permitterer ansatte15:49NorgeMann mistet livet etter ulykke i Randaberg15:09VerdenDanske leger undersøker om legemiddel mot halsbrann kan virke mot covid-1914:51Verden40 nye coronadødsfall i Sverige14:25Helse og livsstilForskere slår alarm: – Ingen tvil om at viruset spres i luften14:17VerdenMannskapet på hangarskip hyllet kapteinen som fikk sparken13:38SportKonkursfrykt i tysk fotball: Klubber på stupet allerede13:33PolitikkVedum ber regjeringen vurdere å la smittefrie kommuner få lette på restriksjonene13:24NorgeKvinne i Åsnes døde av coronasmitte13:12VerdenKina hedrer sine coronadøde12:49NorgeMann prøvde å kjøre på politiet i Rogaland – politiet skjøt mot dekkene12:43PolitikkVindkraftorganisasjon: – I stedet for at de får dagpenger, kan de grave veier12:40Norge306 coronasmittede innlagt på norske sykehus12:32PolitikkBritiske Labour har valgt Keir Starmer til ny leder12:06VerdenMange coronasmittede har ingen symptomer11:50VerdenEgeland: Frigi Venezuelas frosne midler11:33SportForsvarer svenske langrennstrenere: – De har fått mye «skitt»11:11NorgeHemmeligholder ekspertenes coronaråd10:40NorgeStena Saga kan bli «coronaskip»10:36VerdenStudie: Sex med neandertalerne ga oss gener som bekjemper virus10:34VerdenSpansk festningsby isolerte seg fra omverden – og corona
Populært