Jack Welch er død

General Electrics tidligere leder Jack Welch, her under et besøk på New York-børsen i 2013, er død, 84 år gammel.
General Electrics tidligere leder Jack Welch, her under et besøk på New York-børsen i 2013, er død, 84 år gammel. Foto: Richard Drew / AP

Jack Welch, tidligere sjef i General Electric, er død, 84 år gammel.

Welch døde av nyresvikt, opplyser hans kone Suzy til The New York Times.

Welch var administrerende direktør i General Electric fra 1981 til 2001. Hans innsats i denne perioden bidro til å utvide og berike GE så mye at han ble en legende i næringslivet. GE ble det mest verdifulle børsnoterte selskapet i USA. Fortune utropte Welch til århundrets leder i 1999.

– Jack var større enn livet, og han var GEs hjerte i et halvt århundre. Han endret vårt selskaps ansikt utad, og han endret på forretningsverdenen, sier GE-sjef Henry Lawrence Culp.

President Donald Trump minnes også Welch.

– Jack var en unik næringslivsleder. Han var min venn og støttespiller. Vi inngikk flotte avtaler sammen. Han vil aldri bli glemt. Mine varmeste tanker går til hans fantastisk kone og familie, sier Trump.

Men Welch har også blitt møtt med kritikk for sin lederstil. Bak suksesshistorien med å styrke GEs stilling ligger det også tusenvis av ansatte som måtte gå som følge av kostnadskutt og salg av ulønnsomme virksomheter.

Welch startet sin karriere i GE på 1960-tallet og jobbet seg oppover i konsernet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært